Klas-Kristian sågar - kvällspressen (igen)!

Kvällspressen har gjort det igen!

Kort bakgrund: I det allsvenska fotbollslaget Kalmar FF spelar tre bröder Elm: David, Viktor och Rasmus. Samtliga är ordinarie i KFF:s startuppställning och tillhör Allsvenskans bättre spelare. Mellanbrorsan Viktor är till och med så bra att han precis blivit uttagen i svenska landslaget till VM-kvalmatcherna mot Albanien och Ungern. Det antas allmänt att även lillebror Rasmus kommer att spela i landslaget en dag.

Bröderna Elm har tillsammans en
blogg hos tidningen Barometern. Igår morse skrev äldste brodern David följande i nyss nämnda blogg:

Vi satt hemma hos Viktor igår och diskuterade hur svårt det måste vara att spela forward ihop med Henke Larsson. Varje gång Henke gör någonting dåligt, en konstig löpning, en dålig touche är det egentligen du som inte förstår hans genialitet. Om du skulle råka göra någonting bra är det egentligen Henke som förtjänar berömmet. Hans löpningar, passningar och skott öppnade ytorna. Man kan stundtals förstå varför Razak ville flytta.

Välskrivet och framför allt helt sant, för visst är det så att Henrik Larsson inte kan göra fel i bedömares ögon. Missar han en passning är det medspelaren som "inte förstår hans intentioner" och så vidare. Henke Larsson är en av de bästa svenska fotbollsspelarna någonsin men inte ens han borde vara immun mot kritik.

Hos kvällstidningarna var man naturligtvis inte sena att uppmärksamma detta. Expressen basunerar ut att Bröderna Elm sågar - Henke (ja, tankestrecket ska vara där på känt expressenmanér) och Aftonbladet ville inte vara sämre utan spottar ur sig en massa dravel om brödernas "tuffa passning" till Henke. I Expressen får till och med den gamle storspelaren Ralf Edström komma till tals. Troligen har han inte haft hela bilden klar för sig när han yttrat sig, annars hade antagligen den annars ganska vettige Edström inte sagt som han gjorde: att det är "korkat" att uttala sig som David Elm gjort.

Tidningarna gör med andra ord en Alexander Östlund, dvs de skjuter alldeles åt helvete för långt utanför målet. Det David Elm skriver är inte, vilket Expressen med en fyndig poll* vill göra gällande, att de tycker Henke är svår att spela med. Inte heller är Elms intention att "såga" eller "slå en tuff passning" till Larsson. Andemeningen med det han skrivit, detta tycker jag är hur uppenbart som helst, är som sagt att ifrågasätta att Henke tycks vara immun mot kritik. Detta vet troligen artikelförfattarna hos våra kvällstidningar också; jag tvivlar på att de, trots den dynga de ofta häver ur sig i skriven form, är dumma i huvudet. Men kan man få till en "sågning" eller en "attack" på alldeles för lösa grunder är det okej det också.

Blockmongon!

*
Den "fyndiga pollen" ser ut som följer:
Muppigt!
Jag saknar alternativet "Expressen är ena jävla mupptaskar".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback