Cykelpump, Quinton Fortune eller www.tigerbäver.com

Det här är en artikel i Metro. Den handlar om stockholmsparet som inte får döpa sin dotter till Elvis då Skatteverket, helt riktigt, anser att Elvis är ett mansnamn.

Mamman i artikeln kläcker ur sig att "de (föräldrarna, reds anm) tyckte det var viktigt med ett könsneutralt namn". Min fråga är varför? Varför ska ens dotter ha ett "könsneutralt" namn trots att hon alldeles uppenbart är en flicka och således bör begåvas med ett flicknamn? Vad är det här för jävla idioti?

En tjej som heter Elvis. Hon kommer, om föräldrarna lyckas få rätt, att behöva skissa på rätt många oneliners för att förklara att hon som tjej är döpt som en kille. Byter hon förnamn vid 18 års ålder blir jag inte förvånad.

"Hon lyssnar när vi kallar henne Elvis" säger den stackars mamman vidare. Klart som fan hon gör. Hade de börjat kalla henne t.ex. Cykelpump, Quinton Fortune eller www.tigerbäver.com redan vid födseln hade hon givetvis lystrat till det.

Jag vill avsluta med att ge ett eget förslag om det nu är så jävla viktigt med ett "könsneutralt" namn: Kim. Det vore förresten ganska kul om Kim Källström gifte sig med Kim Martin. Kan ingen sammanföra dem?


Kommentarer
Postat av: Anna / Annchen

Det finns en sida som listar bland annat dubbelkönade norska namn.

http://www.norskenavn.no/dobbeltkjonnede.php

Den är lite intressant, för där finns t.ex. Göran med.
Även Audun. Gerd. Helle. Kari. Rene. Rudi. Tore. Vanja. Finns alltså vissa tveksamheter.

Men, jag har en kompis som vill kalla sig just Cykelpump i telefonkatalogen som titel, det är hans smeknamn på internet. Inte ens det fick han göra, fast det finns vissa som har jättekonstiga tillägg där. Därför blev det typ Butikschef eller nåt liknande istället, som
ingen kopplar till honom, fler hade förstått om det faktiskt stått Cykelpump.

Jag har jobbat med en Snövit Jansson. En annan kollega nämnde hennes namn i ett samtal med några som velat döpa sin dotter till Snövit men fått avslag, så de blev väl lite upprörda, men hennes namn är översatt, från typ Sneshana, eller hur det nu kan uttalas. Vad som blir godkänt beror så mycket på vem det är som ska godkänna, de flesta har myndighet till det, men ingen "utbildning"...

Att den här tjejen inte fick heta Elvis ska hon vara glad för!

Postat av: aNETTE

JAG HAR OCH JOBBAT MED SNÖVIT JANSSON! DET ÄR EN LITEN VÄRLD

2010-10-13 @ 12:43:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback