Elephant Dung Extra

Jag funderade på en sak.

Under ett reklamavbrott i TV alldeles nyss gjordes reklam för ett nytt shampoo. Just denna sort var minsann den första som innehöll "vildrosolja" vilket tydligen var jättejättebra för håret. Ni vet hur de här reklamerna ser ut: en kvinna med långt hår drar i det för att visa hur "slitet" det är, sedan visas någon sorts datorgenererad animation som visar hur de verksamma ämnena i den nya revolutionerande ingrediensen fixar till håret (då den nya revolutionerande ingrediensen alltid är något gulligt som t.ex. nyss nämnda vildrosolja illustreras även detta i grafiken, t.ex. genom passande bakgrundsbilder och/eller soft musik) och vips har kvinnans hår blivit jätteblankt och fint.

Jag drar mig till minnes att tidigare sådana shampoovarianter har innehållit persikoextrakt, äppelarom och kokospalmsav med mera. Som sagt, alltid något "friskt" och gulligt.

Jag ställer mig undrande till detta.

För det första: är det verkligen så att allt shampoo som lanserats innan det här nya har varit komplett värdelöst? Det schamponerade håret har ju sett precis lika fint ut i alla reklamfilmer för shampoo de senaste tio åren.

För det andra, och detta är väl huvudfrågan: Om nu något forskarlag någonstans skulle komma fram till att något som vi uppfattar som äckligt, t.ex. elefantbajs, skulle vara det allra bästa för mänskligt hår, skulle shampootillverkarna då ta fasta på detta?

Tänkbar reklamfilm:
En ung kvinna drar sig teatraliskt i sitt långa, stripiga hår och säger med uppgiven röst något i stil med "mitt hår ser verkligen ut som fan" fast utan svordom. En avspänd kvinnoröst säger, medan man i bakgrunden ser en ståtlig elefant lägga minst lika ståtligt bredband (det är en metafor för att bajsa om ni inte fattade det), att man inte ska misströsta eftersom nya L´Oreal Elephant Dung Extra innehåller elefantdynga som är bevisat effektiv mot slitet hår/kluvna toppar. Bilden växlar tillbaka till den unga kvinnan som nu står i duschen lite sensuellt sådär och gnuggar in rikligt med (lätt brunfärgad) L´Oreal Elephant Dung Extra i håret. I den avslutande bildsekvensen visas hon igen, torr och påklädd och med glansigt och fint hår. Möjligen luktar det elefantdynga men eftersom lukter inte märks via TV-mediet spelar det ingen roll. Hon har fått sin dos L´Oreal Elephant Dung Extra och livet känns värt att leva igen.

Sedan kommer reklam för kommande program och därefter börjar långfilmen igen.

Amen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback