Popsen

Tydligen har det varit en del gnäll kring röstningsförfarandet för att utse en svensk representant till Eurovision Song Contest. Jag såg själv inte finalen men tror mig veta att Charlotte Perrellis högst mediokra (även med melodifestivalmått mätt) låt "Hero" vann, detta mycket tack vare att jurygrupperna gillade hennes låt bäst. "Folket" däremot gav Sanna Nielsens "Empty Rooms" högsta poäng och således blir utslaget det gamla klassiska: "Fel låt vann!".

Till att börja med måste vi fastställa en gång för alla att detta är Melodifestivalen. Fel låt vinner alltid, helt enkelt eftersom det inte finns någon rätt låt.

Bör man avskaffa jurygrupperna? Bör "folkets" röster räknas dubbelt? Bör vi åter införa en enväldig jury precis som på den gamla goda tiden? Jag har svaret.

Skrota juryn. Skrota telefonrösterna. Överlåt ansvaret att utse Sveriges representanter från framtida melodifestivaler till en enda man: SVT-sportens André "Popsen" Pops. "Popsen" är mannen som vet vad som funkar i Europa. "Popsen" är mannen som kan axla det svenska schlagerintressets mantel. "Popsen" är mannen som har den vackraste frisyren. "Popsen" är mannen som alla, oavsett kön, vill ligga med. "Popsen" är den perfekta människan.

Vi står enade bakom dig, "Popsen"!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback