Gyllene fotbollsspelarnamn

Tiden är inne att presentera några av fotbollens skönaste namn. Känner jag mig själv rätt kan den här listan få en uppföljare vad det lider (ungefär som här och här) men det tar vi i så fall när det bli aktuellt.

Cock on!

Hristo Stoichkov

"Jaha, och vad är det med det då?" muttrar du nu. Kanske tycker du att Hristo Stoichkov är precis lika öststatsordinärt som Roman Pavlyuchenko, Vladimir Jugovic eller Krzysztof Warzycha. Det må så vara, men man ska här ta i beaktande att den bulgariske superdivans fullständiga namn är Hristo Stoichkov Stoichkov. Japp. Det är han, Eric Djemba-Djemba (som jag funderade på att ha på en egen plats på den här listan) och Boutros Boutros Ghali. Tunga namn!


Scotland Gemmill

Archie Gemmill var inte bara duktig på fotboll, han var dessutom uppenbarligen extra patriotisk till och med med skotska mått mätt. Han döpte således sin son till Scotland. Gemmill junior, som förkortar sitt förnamn till det lite mer ordinära Scot, fick själv en icke oansenlig karriär i vilken han bland annat representerade Skottland i två stora mästerskap.


Argélico Fucks

Brasilianaren körde som så många av sina landsmän med artistnamn, i det här fallet det fullt logiska Argél. Han har blivit känd till stor del genom sitt namn och när han häromåret bytte klubb var nog de engelska tabloiderna mycket stolta över att få dra till med rubriken "Argélico Fucks off to Benfica".


Jan Vennegoor of Hesselink

Förnamnet är på tre bokstäver, efternamnet på ungefär 125 000. Det får sina konsekvenser, speciellt när namnet ska tryckas ovanför numret på ryggen på Jannes matchtröja. Den bilden är tillräckligt för att holländaren ska platsa på den här listan.


Ghost Mulenga

Vi inleder en liten afrikansk sektion på den här listan med att hylla Zambias före detta landslagsmålvakt. Det ligger nära till hands att tro att Spöket injagade stor skräck i sina motståndare under sin karriär som kröntes med landslagsspel under det tidiga 80-talet. Tyvärr lär hans karriär ha tagit slut tämligen abrupt när Ghostbusters kom i ropet.


Doctor Khumalo

Doctor, som är döpt till det nästan lika klassiska Theophilus, ingick i Sydafrikas VM-trupp 1998. Med andra ord behövde ingen landslagsläkare följa med truppen till Frankrike. Khumalo röstades sedemera fram som den 62:a största sydafrikanen i historien och kom att gifta sig med en namibisk skönhetsdrottning. Bra jobbat Theophilus!


Jan-Ingwer Callsen-Bracker

Denne tysk ger dubbelnamnet ett nytt ansikte. Vi har här något så unikt som ett dubbel-dubbelnamn. Det enda som kan toppa detta är om Jan-Ingwer gifter sig med den f.d. skidskytten och uppenbarliga namnsamlaren Simone Greiner-Petter-Memm och paret tar hennes namn och modifierar det lite. Jan-Ingwer Callsen-Bracker-Greiner-Petter-Memm. Smaka på den. Fick man bara in Jan Vennegoor of Hesselink där på något sätt så... nej, tanken svindlar för mycket. Jag slutar med det här Jansson. Det går inte att hålla på! Det går inte att hålla på!


Kommentarer
Postat av: Alfred

Helt fantastisk lista :)

Skrattade gott, särskilt åt Hesselinks tröja.

Keep up the good work!

2009-05-29 @ 22:51:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback