Fysik som en gråsparv

Dagens bravad: Ett gäng bestående av elva välartade ungdomar, troligen med sammanlagd IQ en bra bit över 40 (gissningsvis något de ärvt från sina föräldrar, där ser vi det skadliga med inavel), fick den briljanta idén att storma en statoilmack i Göteborg och plocka på sig livsnödvändigheter såsom läsk och godis för att sedan avlägsna sig. Utan att betala givetvis.

Enligt uppgift plockade de på sig "så mycket de kunde bära" innan de lämnade butiken.

Nu kommer det komiska. Det sammanlagda värdet på varorna som gänget tillskansade sig uppgick till otroliga 200 kronor. Storartat! Detta innebär att ungdomarna i snitt stal för drygt 18 kronor var. Vad får man för 18 spänn på Statoil? Två små schweizernöt? En halvliter Coca Cola? En näve lösgodis?

Kort sagt: om varor för 18 kronor är lika med "så mycket man kan bära" bör man överväga att göra något åt sin fysik då ens muskelstyrka troligen bara är obetydligt bättre än en gråsparvs.

Vidare vågar jag påstå att jag, som förutom ett par felparkeringar inte har något direkt kriminellt på mitt samvete, ensam hade kunnat göra det bättre.

Länge leve ungdomskriminaliteten!

Incidenten finns beskriven
här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback