De åtta sämsta tjuvlyssningarna

Det finns en rätt känd sajt som heter Tjuvlyssnat, på vilken det publiceras konversationer som folk hört utan att det riktigt var meningen. Det är i alla fall tanken med sajten. Att det sedan är pinsamt uppenbart att vissa "lyssningar" är rena fabrikationer och andra knappast är tjuvlyssningar utan snarare "roliga" saker ens kompis sagt.


Jag har därför tagit mig friheten att skapa en beundransvärd lista, nämligen den över de åtta sämsta tjuvlyssningarna, eller "tjuvlyssningarna", på sajten.


Nu kör vi!


http://www.tjuvlyssnat.se/stockholm/pa-repeat-my-way-or-the-highway
Alla vet att människor som spelar för hög musik på kollektiva färdmedel är ett av mina favoritstörningsmoment. Är de dessutom så dryga och ouppfostrade som tjejen som nämns här, och med en spydig kommentar kastar öronproppar till sin irriterade medpassagerare, förtjänar de ingenting annat än spott och spe.


http://www.tjuvlyssnat.se/stockholm/dagens-ungdom-lurar-man-inte-sa-latt
Ännu ett exempel på ouppfostrad ungdom. I Västerås hände det ofta att fjortisar satt mitt i trappan helt utan att bry sig om att det bildades köer för att folk skulle komma runt dem. Jag fällde ofta kommentarer då, ibland hörde de små liven och ibland inte. Generad är det sista jag skulle bli om en sådan kommentar som den som fälldes i tjuvlyssningen hördes av personen den var avsedd för. Att den gängse uppfattningen bland kommentatorerna på Tjuvlyssnat tycks vara att tjejen "vann" är nästan lite skrämmande.


http://www.tjuvlyssnat.se/utrikes/dar-alla-tanker-likadant-blir-det-inte-mycket-tankt
"Två svenska tjejer ~18 sitter och fikar med den enas föräldrar..." och dessutom i Frankrike. Om inte detta bidrag är inskickat av en av de "två svenska tjejerna", och därmed knappast kvalar in som en tjuvlyssning, ska jag äta upp mina rosa plyschbrallor. Hur stor är sannolikheten att en svensk skulle höra "diskreta" kommentarer och dessutom ha koll på vem som är förälder till vem i ett främmande sällskap i Frankrike?


http://www.tjuvlyssnat.se/sodra-sverige/saker-att-aldrig-saga-till-ett-barn
Den här fattar jag helt enkelt inte. Sitta i rulltrappan? Hoppa av mitt i? Jag kanske är dum men ska det där vara roligt?


http://www.tjuvlyssnat.se/sodra-sverige/och-vinnare-av-arets-vin-2007-ar
Små barn som säger "kuk" kanske är roliga, vad vet jag? Patetiken med denna lyssning är inte så mycket själva lyssningen som den infantila diskussion om vad en vinkuk/vinballe är som tar fart i kommentatorsspåret. Ett par riktiga guldkorn finns; vissa sitter uppenbarligen på extremt höga hästar.


http://www.tjuvlyssnat.se/sodra-sverige/han-protestituerade
Att ställa en barnvagn tvärs över gångvägen och sedan ha mage att vara spydig när någon ifrågasätter detta är inte roligt utan endast ett tecken på bristfällig intelligens och dålig uppfostran. Mer säger jag inte om denna lyssning.


http://www.tjuvlyssnat.se/sodra-sverige/nja-bada-ar-ju-faktiskt-bra-pa-att-kramas%E2%80%A6
"Tjej ~17" erkänner en bit ner i kommentatorsspåret (kommentar 46 för att vara exakt) att hon är den som skickat in lyssningen. Dumjävel, då är det väl knappast en tjuvlyssning.


http://www.tjuvlyssnat.se/utrikes/she-just-sugarcoated-it
1000 spänn på att "Ida" som har skickat in "tjuvlyssningen" är identisk med "ung svensk tjej ~20":s kompis. Återigen: att skicka in samtal man själv deltagit i, eller samtal man hört utan att ha behövt tjuvlyssna det minsta, känns mest tragopatetiskt (ja, det är ett ord).

Och det, mina vänner, var det!


Klas-Kristian Neger

Polisen i Skåne har tydligen använt sig av rasistiska namn på fiktiva personer under någon form av utbildning de har hållit i.


Namnen de använt och som väckt anstöt är Neger Niggersson och Oskar Neger.


Jag säger det igen: Oskar Neger.


Är det bara jag som tycker att det är så jävla dåligt så att det blir roligt bara därför?


Ibland önskar jag att jag hette Oskar Neger.


Att hota att utföra en skolskjutning, som en 21-årig man i Södermanland nyligen gjorde, är inte så smart. Eller roligt. Enligt 21-åringens egen utsago var det bara på skoj alltihop. Lyckat. Dock skrattade jag mer åt hans dumhet än jag gör åt Özz Nûjen, Jonas Gardell eller Pia Johansson. Japp, det är helt sant. En är invandrare, en är homosexuell och en är kvinna. Är man komiker i Sverige ska man vara svensk, man och straight. Jag är lika inskränkt som skånepoliserna.


Oskar Neger. Hahahaha!


Fast det är klart, Felix Herngren, Anders & Måns och Peter Wahlbeck är inte så roliga de heller. Och ska man nu förolämpa folk som slumpmässigt sätter eld på saker och kastar sten mot polisen känns det väl betydligt mer politiskt korrekt att förolämpa deras intellekt utan att dra in faktorer som hudfärg och ursprung i sina tirader?

- Sten-Gunnar, vi behöver ett hittepånamn till utbildningen nästa vecka, något som verkligen visar att det är en mörkhyad person vi syftar på. Har du något förslag?
- Oj, då måste jag fundera lite. Vad tror du om... hmm... Oskar Neger?
- YES! Det låter ju skitbra! Du är en klippa!


Föreställ dig replikskiftet ovan på skånska mellan två polismän i femtioårsåldern. Skrattar du inte åt det så är du tråkigare än... Johannes Brost.