Solglasögon utan sol samt SMS-lån

För att ta mig till och från jobbet om dagarna måste jag åka en liten bit med Stockholms tunnelbana. Där ser man, på gott och ont, allsköns underliga personer. Under hemresan igår eftermiddag var det framför allt två personer som drog på sig min uppmärksamhet.

Den första var tjejen som tycktes vara väldigt påverkad av det extremt starka ljuset på tunnelbanan. Faktum är att den stackars flickan hade sådana problem med det att hon var tvungen att sitta med jättestora men moderiktiga solglasögon på sig. Sådant ser man ibland och det är alltid tjejer och alltid samma typ av brillor. Rekordet slogs häromdagen av en tjej som såg ut som den sortens tjejer gör mest (kort skinnjacka, åtsmitande jeans som det kan ha stått "96" på, långt hår, hårt sminkad) med undantaget att hon hade ett par solbrillor på sig - och ytterligare ett par uppskjutna i pannan. Ändå var det mulet ute. Ni som anammar detta, fattar ni inte hur jävla fånigt det ser ut?

Tunnelbanemongo nummer två var de svagas kämpe. En självutnämnd moralpolis som uppenbarligen hade gjort det till sin grej att slita ner reklamskyltar han inte gillade och riva sönder dessa. Igår var det ett företag som gjorde reklam för SMS-lån som fick smaka hans vrede. Snubben hade troligen läst någon av alla skandalartiklar kring detta fenomen vilket fick honom att, trots protester från andra resenärer, skrida till verket.

Om SMS-lån kan man tycka mycket. Räntorna är väldigt höga, men är man så jävla dum att man tar ett sådant lån när man vet att man knappast kan betala tillbaka pengarna i tid, eller utan att kolla vad som gäller innan man skickar det satans SMS:et, får man skylla sig själv. Jag har hört att Mensa (en organisation för människor med hög IQ) nyligen la till en fråga i sitt inträdesprov: "Har du någonsin tagit ett SMS-lån?". Svarar man ja på den blir man enligt uppgift bortgallrad direkt, oavsett om man har alla rätt på resten av provet.

Slutligen: sluta äta banan när ni åker kommunalt. Det ser äckligt ut och luktar ännu äckligare. Faktum är att jag hellre sitter bredvid en storrökare in action än en bananätare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback