Blogga för barnmisshandel

Den nya grejen (enligt Aftonbladet) är tydligen att blogga mot barnmisshandel. Bra där. Jag tycker dock att det är väldigt tyst från motståndarsidan. Var är alla bloggar för barnmisshandel? Synnerligen odemokratiskt att bara låta ena sidan komma till tals. Jag startar nu ett upprop; har du en blogg för barnmisshandel är du välkommen att höra av dig till mig så lovar jag att ge dig det medieutrymme du förtjänar. Själv tar jag avstånd från att slå barn, de är nämligen inte sena att slå tillbaka. Ibland slår de till och med utan att jag har slagit först! Min kompis' brorsa (då kanske 10-11 år) slog mig på pungen en gång. Jag kunde inte gå på en timme. Fy fan. En sådan smärta har jag sedan dess endast upplevt en gång och det var när jag råkade höja volymen på TV:n lite för mycket när Annette Kullenberg var med i något panelprogram. Mina öron utstod abnorma påfrestningar och jag vill minnas att det gick ett par fönsterrutor vid tillfället också.

Jag tycker upprop för självklara saker mest känns fåniga. "Mot våldtäkter", "mot rattfylla", "mot gatuvåldet". Varenda vettig människa är väl emot de företeelserna? Jag är det i alla fall och jag känner att jag inte ska behöva manifestera detta genom att aktivt uttrycka det. "Är du inte med oss är du mot oss" tycks gälla i sådana här frågor men jag håller inte med. Jag är dock varken med eller mot. Jag står lite, lite över er alla, ty jag är allsmäktig och ska ta över världen. Min invasion av Polen inleds kommande vecka!

FORZA Klas-Kristian! FORZA Klas-Kristian! FORZA Klas-Kristian! FORZA Klas-Kristian!

Självinsikt är Aftonbladets frånvarande moder

Minns ni mitt inlägg från igår där jag gav skulden för det rådande medieklimatet i fotbollslandslaget till kvällspressen?

Det är precis sådant här jag menar.
(för er som inte vill gynna Aftonslasket med ett klick handlar artikeln om en reklamfilm i vilken Zlatan viftar med en pistol, stor skandal naturligtvis).

Seriöst. Skaffa lite självinsikt era korkade jävla murvlar.

Lasse Lagerbäck går på vattnet

Det drar ihop sig till fotbolls-EM. Fotbollsmongo som jag är kommer jag att försöka se alla matcher. Kungen ska tala. Det ska bli kul. Stjärt-Jan, Stjärt-Sven, Stjärt-Bengt, Stjärt-Micke...

Visste ni förresten att det aldrig kan bli för lite
Doktor Kosmos i en blogg?

Nog med finkultur. Nu till dagens inläggs egentliga ämne: Är ni fotbollsidioter som jag lär detta inte ha undgått er. Är ni det inte, fortsätt läs ändå. Kanske lär ni er något av min oändliga visdom.

Hursomhelst. Våra kära kvällstidningar (vilka annars?) rapporterar att den svenske förbundskaptenen Lasse Lagerbäck har gått bananas på TV4:s Olof Lundh då denne ihärdigt ställde frågor om huruvida Fredrik Ljungberg (som jag vägrar kalla Freddie då jag varken är eller beundrar engelska tabloidjournalister) är given i landslaget eller ej. Replikskiftet (Aftonbladet Remix) finns återgivet här. Expressenremixen hittas här och DN... ehm, skriver inte ett ord om detta. Man undrar varför. Eller också inte.

Man kan ha åsikter om Lagerbäck. Jag har själv inte alltid varit helt tillfreds med hans och f.d. vapendragaren Tommy Söderbergs insatser (varför fick aldrig Marcus Lantz en ärlig chans i lantz... förlåt, landslaget?) men faktum är att under dessa två har svensk landslagsfotboll nått fler framgångar än någonsin. Jag har heller inga synpunkter på uttagningen av EM-truppen. En stor mängd "supportrar" tycks anse att man ska ge "unga talanger" chansen på rutinerade veteraners bekostnad för att ge de förstnämnda "viktig rutin" inför framtida mästerskap. Min åsikt kring detta är att om man använder ett stort mästerskap till att bygga ett lag begår man tjänstefel. De bästa ska spela, oavsett ålder.

Nu till Lagerbäcks "utbrott" på hr Lundh. Min första och enda reaktion när jag läste artiklarna var "Fan vad skönt!". Äntligen vågar Lasse ryta till mot svenska muppmedier. Dessa halvidioter som anser sig göra svensk fotboll en stor tjänst med sitt eviga rapporterande om skitsaker. Visst, man ska inte sticka under stol med att det då och då kommer artiklar som faktiskt är relevanta, men alla dessa "chocker" och "skandaler" som det ska basuneras ut detaljer om hela jävla tiden har, milt uttryckt, försämrat kvällsmediers status både hos mig och hos många andra. Om detta tycks huvudpersonerna själva, dvs kvällstidningsjournalisterna, vara totalt ovetande. Indignerat kläcker de ur sig att de "minsann bara gör sitt jobb" och "folket förtjänar att få veta". Inse er egen roll i att medieklimatet ser ut som det gör. Då, och först då, tror jag det kan komma att förändras på ett sätt som gynnar alla inklusive det så viktiga "folket" (ibland omnämnt som "läsarna").

Är det så konstigt att Zlatan bojkottar Aftonbladet efter att, bland mycket annan skit, fått en kontaktannons publicerad i nämnda tidning efter ett synnerligen fjantigt påhitt av den alltid lika distanserade Robert Laul?

Nä, min respekt för Lagerbäck har bara ökat i och med att han äntligen sa ifrån och jag hoppas för hans, lagets och supportrarnas skull (men inte för kvällspressens) att det går bra för Sverige i EM.


Jag ser ut som en påse skridskor

Ytterligare några nyliga iakttagelser/funderingar:

Henke Larsson har länge varit ett unikum i och med att han, framför allt i TV-intervjuer, lyckats med konststycket att prata i två oktaver samtidigt. Det går då och då inte att avgöra om hans röst är onaturligt mörk eller onaturligt ljus. Häromdagen lade jag under en intervju i SVT märke till fenomenet hos en annan person, nämligen Fredrik Ljungberg. Uppenbarligen är den här "dubbelrösten" en åkomma som drabbar fotbollsspelare som spelat länge i svenska landslaget. Jag gissar att det går att göra banbrytande fysiologiska upptäckter om man studerar det här fenomenet närmare men forskareliten är väl upptagen med att uppfinna ett vaccin som ska rädda medelålders damer från lådvinsalkoholism antar jag.

Folk som blandar in utseende som en faktor i sammanhang där det rimligen bör vara av obetydlig betydelse är dumma i huvudet. Tyvärr är de också vanligt förekommande. Det är på grund av dessa miffon som folk som Carolina Gynning (är hon ens snygg förresten?) vinner Big Brother. Det är dessa miffon som röstar på Österrike-Ungern i schlager-EM eftersom deras sångerska har "schyssta rattar" (att hon inte kan sjunga spelar mindre roll). Det är dessa miffon som hoppas att Carolina Klüft ska missa OS-medalj eftersom hon är "ful" (den där nya ryska tjejen är så jävla mycket sexigare). Det är dessa miffon som håller på Kroatien i fotboll utan att ha en aning om landet i fråga mer än att deras fotbollsspelare tydligen är "skitsnygga". Det kan inte vara lätt att ha en IQ i paritet med sitt skonummer. Miffon, som sagt. Jag ser förresten ut som en påse skridskor så den här bloggen kan inte vara värd mycket. Prova Blondinbolla i stället.

We is back

Två nyliga iakttagelser:

Vad är det för fel på folk som alltid springer överallt? Då menar jag inte i motionssyfte utan t.ex. i tunnelbanan. Går nästa tåg om en minut kan man ge sig fan på att en massa slipsar och byxdressar kutar förbi i rulltrappan för att hinna pressa sig in i en redan överfull vagn till mer punktliga passagerares missnöje. Själv tar jag tid på mig, kan gå i lugn och ro och placera mig där alla andra inte står, för att två minuter senare lugnt och stilla slå mig ner på en sittplats. Jag vinner, ni stinker.

Slutar de inte spela "Empty Rooms" med Sanna Nielsen på Mix Megapol (som jag, ej av egen vilja ska tilläggas, tvingas lyssna till hela dagen på kontoret) åtta gånger om dagen snart kan det bli så att jag dödar någon. Möjligen mig själv medelst harakiri. Tyckte jag inte låten var kass innan gör jag det definitivt nu. Vad är det för idioter som sitter i beslutsfattande ställningar på reklamradiokanalerna? Det har gjorts miljoner låtar genom åren, så jävla svårt borde det inte vara att variera sig. Ni stinker.

Din åsikt är mindre värd än min

Kan någon tala om för mig varför just din input är så jävla värdefull i alla frågor?


Du har en åsikt om allt och du tvekar inte att manifestera den, ofta och länge. Har du inte en åsikt måste du ändå poängtera att du håller med den ena eller den andra (eller allt som oftast båda - du vill ju inte riskera att få mothugg) parterna i en diskussion, naturligtvis helt utan att föra diskussionen vidare.


Beter du dig som du gör för att bli populär? Gör du det för att synas? För att visa att du "hänger med"?


Låt folk som har något att tillföra göra det och fundera över huruvida dina egna inlägg i debatten verkligen tillför något. Har du det minsta innanför pannbenet kommer du att märka att de oftast inte gör det.


Ett utdrag ur kapitel sju i den icke existerande skriften "Irriterande personligheter i verkligheten och på Internet". Finns inte på ett bibliotek nära dig! 


Användarovänlighet

Dagens irritationsmoment: Tidningar (ingen nämnd, ingen glömd) som lägger upp "webb-TV-inslag" maskerade som vanliga nyheter på sina webbsidor. När man sedan klickar för att läsa inslaget dras någon jävla plugin igång och en kort och halvdassig videosnutt visas.

Vill jag se nyheter i TV-form kan jag göra det på t.ex. SVT:s webbplats eller på, håll i er nu, min fysiska och alldeles utmärkt fungerande TV. På nätet funkar nyhetsrapportering bäst i skriven form.

För övrigt borde det vara skottpengar på ansvariga för sajter som ger ifrån sig oönskade ljudeffekter, ofta i form av flashreklam.