Jag har egentligen inget emot Zlatan, det är hans fans som jag inte tål

Många blogginlägg blir det.

Jag tänker nu ge mig på en helig ko, nämligen Zlatan Ibrahimovic. Eller inte honom egentligen. Vänta så får ni se.

Jag hörde en gång uttrycket "I have nothing against God; it's his fan club I can't stand". Det stämmer ganska väl överens med min bild av Gud,  religioner och vissa av dem som praktiserar dessa. I takt med att Zlatan Ibrahimovic har nått allt större framgång är jag beredd att säga precis detsamma om honom. Jag har egentligen inget emot Zlatan, det är hans fans som jag inte tål.

Vad fan menar jag då med detta? Jo, det har att göra med det faktum att Zlatan verkar så jävla polariserande på befolkningen. En del är obotliga pessimister och tycker allt Zlatan gör är fel. Dessa hörs förhållandevis lite så dem lämnar jag därhän. Däremot finns det idioter (och de är många!) som tar minsta kritik och minsta synpunkt om Zlatan som en "sågning". Han har till exempel, med all rätt, fått en del skit för diverse halvmediokra insatser i landslaget. Då tar det hus i helvete bland zlatanisterna. Jag tänkte helt sonika lista deras favoritargument:

Zlatan är Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna, vad fan klagar ni på?
Är han? Jag vet inte det. Kanske visar historien att han är det den dag han slutar, men nu när han har många år kvar av karriären? Jag håller inte med. Och även om han vore odiskutabelt bäst, ska det göra honom immun mot kritik? Att påstå att någon spelat dåligt i en eller ett par matcher är inte att ifrågasätta hela den personens fotbollskunnande.

Så lät det minsann inte när Zlatan avgjorde mot Ungern nu senast eller efter klacken mot Italien 2004...
Nej. Det är nämligen helt andra matcher. Som fotbollsspelare är man inte bättre än sin senaste match. Gör man en bra match ska man hyllas. Gör man en dålig match får man räkna med att kritiseras. Det spelar ingen roll hur bra matcher eller hur viktiga mål man gjort tidigare.

Ni som sågar Zlatan är bara avundsjuka!
Ja inte tu tal om det, jag skulle gärna vilja vara lika bra på fotboll som Zlatan. Men vem har pratat om "sågning"? Så mycket beröm som Zlatan, med rätta, får tycker jag han och hans fans ska kunna vara så pass klarsynta att de faktiskt inser att inte ens Zlatan kan vara bäst jämt.

Hade Zlatan varit svensk hade han inte fått så här mycket skit!
Är Zlatan inte svensk? Det trodde jag. Ah, ni menar att det skulle vara för att han inte heter Fredrik Svensson och har helsvenska föräldrar? Jo, det brukar ju låta så. Är det inte tvärtom så att Zlatan faktiskt blivit den han blivit med hela svenska folket mycket tack vare sin bakgrund? Det brukar i alla fall zlatanisterna vara snabba att påstå, och den som inte är med dem är som bekant mot dem...

Zlatan gör helt rätt som bojkottar landslaget.
Fel. Fel, fel, fel. Tänker man så är man dum i huvudet. Ingen, inte ens Zlatan, är större än laget. "Men han har ju viktiga matcher i Barcelona" heter det. Ja, och? Har inte de andra spelarna i landslaget viktiga matcher i sina klubblag, eller är man förmer bara för att man råkar spela i Barca? En fadd eftersmak lämnar också Zlatans kommentar att "han nått en nivå då han inte längre får ut något av landslaget". BOW DOWN, I AM ABOVE YOU ALL! Jag skiter för övrigt fullständigt i att Sverige bara kommer att spela träningsmatcher den närmaste tiden. Sverige har fått en ny förbundskapten som kommer in med en ny syn på spelet och med uppgiften att sätta ihop ett slagkraftigt lag inför det kommande EM-kvalet. Att lagets största stjärna då vägrar spela med motiveringen ovan känns långt ifrån optimalt. Det är sådant som gör att Zlatan för mig kan framstå som en egoist och ja, jag erkänner, jag är inte överförtjust i honom av den anledningen. Men, alla zlatanister, det betyder inte att jag tycker han är en dålig fotbollsspelare. Få in det i era små skallar.


Är det så här det ska gå till i "världens mest jämställda land"?

Jag har precis köpt (ja, faktiskt) Hudson Falcons' underbara platta "For Those Whose Hearts and Souls Are True" via iTunes och sitter nu och lyssnar igenom den samtidigt som jag inser att jag vill skriva ett blogginlägg igen.

När jag skrev "underbara platta" ovan kände jag mig som en musikkritiker i någon kvällstidning, vad det nu spelar för roll.

Nåväl. Jag har under en ganska lång tid följt
Daddys blogg. Det var genom den jag uppmärksammades på den s.k. Carlqvist-affären som jag skrev om här nyligen. Daddy, eller Joakim Ramstedt som han egentligen heter, bedriver en tröstlös kamp för att få se sin nu femåriga dotter växa upp. Denna dotter bor hos sin mamma som, ivrigt påhejad av sin egen mor (dvs barnets mormor) och diverse sociala myndigheter förhindrar i princip alla former av kontakt mellan far och dotter.

Allt, precis allt (hot, incest, drogberoende osv), som Daddy anmälts för har visat sig vara totalt ogrundat. Ändå bedömer socialtjänsten, baserat på någon utredning som naturligtvis är sekretessbelagd, att dottern ska bo hos sin mamma. Det är ju för "barnets bästa". Att modern uppenbarligen tar till alla till buds stående medel för att ösa skit över barnets far tas det ingen hänsyn till.

Daddy har i sin blogg beskrivit allt detta, samtidigt som han också klargjort att han trots allt som hänt inte tänker försöka ta dottern ifrån sin mamma eftersom han, helt riktigt, har insett att det bästa för ett barn är att ha två föräldrar och inte bara en. Sväljer jag allt han skriver blint? Nej, absolut inte. Men när man studerar de bevis (t.ex. dokument och ljudinspelningar) han lagt upp för att styrka det han säger ter sig det hela faktiskt vattentätt. Sedan köper jag inte allt han skriver heller. T.ex. hyllar han i ett inlägg författaren Gellert Tamas för hans bok om apatiska flyktingbarn, en företeelse jag blir alltmer skeptisk mot. Just denna bok har jag inte läst men jag har läst Tamas' tidigare alster "Lasermannen" som visserligen är ganska bra som bok betraktad men som är tydligt färgad av författarens politiska agenda och så full av egna och ogrundade slutsatser (det mesta som hände då var Ians & Berts fel osv) att man baxnar. Därför har jag lite svårt för Gellert Tamas trots att det knappast finns en författare med ett coolare namn än han.

Men nog om detta och åter till Daddy. Varför tar jag upp honom just här och just nu?

Jo, precis som i fallet med Ingrid Carlqvist har hans kamp väckt en hel del ont blod. Det finns en grupp så kallade "överlevare" som bland mycket annat säger sig ha blivit sexuellt utnyttjade av sina fäder som barn. Detta är givetvis oerhört tragiskt och visst kan man förstå hatet som något sådant kan ge upphov till - men dessa individer har gått för långt i sin iver att skydda de stackars barnen. Jag ska villigt erkänna att jag inte spenderat särskilt mycket tid på deras bloggar (det gör mig bara förbannad) men enligt dessa människor är sådana som Daddy, Ingrid Carlqvist med flera de lägst stående människorna på jorden. Varför? Jo, de vill ju "skydda förövare". Förövare är alltså pedofiler i det här fallet. Och skyddet verkar vara att det är fel att misstänka att en del anmälda sexuella övergrepp kanske inte har ägt rum, oavsett vilka förtecken det finns. Åker någon oskyldig dit så spelar det ingen roll, lite svinn får man räkna med. Och det är okej för en mamma att kidnappa sina barn för att slippa undan pappan, oavsett om man har skäl eller inte. Typ. Jag tycker detta är helt jävla förkastligt.

Inte en människa vid sina sinnens fulla bruk, överlevare eller bortstött pappa, vill väl att en pedofil (manlig eller kvinnlig!) som förgripit sig på ett barn ska gå fri? Men gör det det okej att döma oskyldiga? Jag tycker inte det.

Jag skriver detta inlägg eftersom Daddy under natten till julafton skrev ett avskedsbrev och la ut det på sin blogg. Tack och lov verkar det som om han fortfarande är vid liv tack vare att några rådiga personer ringde 112 efter att ha läst inlägget. Läs gärna brevet.

Jag tror inte Daddy ljuger, men även om han gör det... är bara en tiondel av det han skrivit i sin blogg med sanningen överensstämmande blir jag livrädd. Är det så här det ska gå till i "världens mest jämställda land"?

Ja, god jul då.


Tysklands f.d. förbundskatze Gerhard Schröder

Det här inlägget blir jättejättekort.

Jag vill bara klargöra att det finns en människotyp jag tycker är mer motsägelsefull än alla andra: Sådana som gnäller på sådana som gnäller. Att gnälla över att det är för mycket gnäll, känns inte det ganska... kontraproduktivt?

Den som skriver det tråkigaste gnället på det här inlägget i mitt kommentarsfält vinner inte en date med Tysklands f.d. förbundskatze Gerhard Schröder.

Mail från en läsare

Med anledning av rabaldret kring kvällens kaninslakter i "Robinson" vill jag göra följande inlägg i debatten.En av mina trogna läsare mailade mig nyss och hans mail manar till såväl eftertanke som besinning.

Hej Sillpizza,

jag är en 43-årig man boende i Mellansverige och nu vänder jag mig till Er då jag, med anledning av kvällens episod av "Robinson" och dess efterspel, är mycket upprörd.

Jag har förstått att det reagerats i diverse kvällsmedier över det faktum att ett av lagen i programmet slaktar icke mindre än två kaniner och äter upp dessa.

Själv har jag inget problem med kaninslakt. Däremot har jag sedan barnsben ett stort intresse för ädelfiskar och äger ett antal akvarium, fyllda med allehanda färggranna fiskar. Min favorit, en sydbulgarisk attackfisk vid namn Hans, har ett akvarium helt för sig själv.

I dagens "Robinson" tillredde ett av lagen tio (10) fiskar som innan de åts hade lidit helvetets alla kval i en ytterst primitiv fångstanordning. Som fiskvän blev jag oerhörd illa berörd av detta och undrar vilken ombudsman jag ska rapportera denna kränkning till.

Jag vill understryka att jag menar detta på fullaste allvar. All hjälp skulle uppskattas oerhört!

Skit ner dig!

Bästa hälsningar
Hans-Patrik Evenbrandt, Skövde


Jag kan inte säga annat än att jag lider med Hans-Patrik. Kaniner är söta och har päls, självklart är det jättejättesynd om dem när de dödas och äts upp. Ingen jävel bryr sig däremot om fiskarna eftersom de är slemmiga och äckliga. Fy fan.

Jag åt förresten torsk till middag tidigare ikväll. Det var gott.

Och till alla barn som tycker det är inhumant med kaninslakt i "Robinson": hoppas cheeseburgaren mamma köpte åt er på McDonalds tidigare i dag när ni var och julhandlade i det lokala köpcentret smakade bra. Muuu!

Uppdatering: Hans-Patrik påstår att det var tio fiskar som tillreddes. Det verkliga antalet är åtta, vilket givetvis förtar all Hans-Patriks trovärdighet. Med andra ord: glöm bort detta inlägg helt enkelt.

Free nude pictures, lololol

Jag vet att jag tidigare i den här bloggen har nämnt debattsajten Newsmill. I detta inlägg kommer sajten att figurera igen.

En sak jag tycker är tämligen patetisk, och nu kommer jag faktiskt att generalisera utav bara helvete eftersom jag såsom tillhörande det manliga könet tyvärr allt för väl är bekant med detta fenomen, är mäns/killars/pojkars gläfsande över bilder på lättklädda kvinnor. Magasin som Slitz säljer uppenbarligen tillräckligt bra för att gå med vinst och därmed kunna fortsätta komma ut, för att ta ett exempel.

Detta har också tagit sig andra uttryck. På i princip varenda communitysajt finns killar som har gjort det till sin livsuppgift att lägga ut bilder på lättklädda fotomodeller i syfte att bli "populär" bland andra killar med ståballe. Tillsammans, men vid varsin dator i varsitt land, sitter de sedan och tillfredsställer sig själva. Hett.

Jag har för länge sedan i denna blogg nämnt att jag spelar Hattrick, ett onlinefotbollsmanagerspel. I Hattrick finns bland mycket annat möjligheten att ladda upp sitt eget klubbmärke. Givetvis använder vissa individer denna möjlighet till att ladda upp bilder på damer i diverse komprometterande utstyrslar och/eller positioner.

Jag fattar inte. Vill man nu kolla på sådana bilder är det väl fan inte en fotbollsspelssajt man går till först? Det finns, har jag hört, miljontals sidor där den som är sugen på lättklätt, naket eller analpenetrationer kan få sitt lystmäte. Räcker inte det?

Newsmill ja. Det är som sagt en debattsajt. Man kan registrera sig och posta egna debattinlägg eller kommentarer. Inne på sajten visas en lista i högermarginalen. Det listan visar är de tio användare som är mest besökta, dvs de vars namn det oftast klickats på under senare tid.

Etta på den listan just nu, den 19/12 klockan 08:40, ligger... ja, se själva.

(Klicka på bilden för en större version)Det står "Emma Watson Nipple Slip". Emma Watson är tydligen någon skådis i Harry-Potter-filmerna. En "nipple slip" lär vara en bild eller filmsnutt där någons bröstvårta syns av misstag.

En bröstvårta! Blotta tanken på en bröstvårta får mig nästan att... gäspa. Jag var tvungen att kolla lite på en av mina nu för att se vad som var så speciellt, men kunde för mitt liv inte komma på något.

Jag har själv inte klickat på länken eftersom jag inte är så sugen på virus, men den ligger alltså etta på en annars hyfsat seriös debattsajt. Grattis Newsmill! Er mest besökta "debattör" är en... bröstvårta! Jag kanske ska börja utge mig för att vara en sådan i stället för en sillpizza, det skulle förmodligen dra miljarder besökare till den här bloggen.

Och ja, Anna Anka ligger tvåa. Jag tar nog tillbaka det där med "hyfsat seriös".

Tjejer ska inte leka med rosa leksaker eller ha rosa kläder för det är jättejättedåligt

Pär Ström tog häromdagen på sin blogg "GenusNytt" upp kampanjen "Pink Stinks", startad av två engelska kvinnor som vill motverka det som på engelska fått namnet "the pinkification of girls' toys" eftersom de menar att det stora urvalet av rosa tjejkläder och -leksaker tvingar in tjejerna i en snäv könsroll och... gäsp... blablabla... ja, ni fattar. Tjejer ska inte leka med rosa leksaker eller ha rosa kläder för det är jättejättedåligt. Yes!

Med andra ord: ge inte din lilla dotter en prinsessklänning eller en barbiedocka i julklapp även om det är det enda hon önskar sig. Det viktiga är ju att hon inte sorteras in i någon "snäv könsroll" för bövelen!

Med det sagt ska vi nu övergå till något som jag aldrig trodde jag skulle göra i den här bloggen - nämligen lanserandet av det första, sista och enda stycket med titeln "tisdagens outfit" som denna blogg någonsin kommer att innehålla. Denna t-shirt (ja, och byxor, strumpor och kalsonger också givetvis) bar jag stolt i tisdags. Just den dagen höll jag en heldags utbildning åt en kund i mitt arbete och så vitt jag vet flöt den på utan större missöden (inga ruttna grönsaker kastades så vitt jag kunde se mot utbildningsledaren) och även utan att någon av de närvarande ifrågasatte vilken könsroll jag egentligen är insorterad i.

Skåda!I'm a princess, I am!

Förstör inte ungarnas jul nu Larryh, du vet ju hur mycket lilla Tindrah har sett fram emot det här!

I dagens Metro har kolumnisten Fridah Jönsson skrivit en krönika i vilken hon ondgör sig över föräldrar som har det dåliga omdömet att på julen konsumera alkohol. Inför barnen! Bakgrunden till detta är någon artikel som publicerades häromdagen och som gjorde gällande att "mer än vart fjärde barn" har känt obehag under julen på grund av att mamma och pappa druckit alkohol.

Det vore för det första intressant att se hur undersökningen såg ut. Vilka frågor ställdes? Jag litar nämligen inte speciellt mycket på Aftonbladets källor - de har mer än en gång visat att det här med validitet och reliabilitet är saker som det inte alltid behöver vara så noga med.

Hursomhelst. Fridah, metrokolumnisten ni vet, tycker att det här är ett jävla ofog. Själv är hon minsann helnykterist och om hon hade druckit hade hon minsann inte gjort det inför sina barn eftersom hon vet hur jobbigt det kan vara att umgås med onyktra människor.

Vänta nu här. Så bara för att man kanske vill ta en julöl, en snaps eller två eller något glas vin till julbordet så förväntas man bli så onykter att det besvärar omgivningen och sätter spår i barnen? Antingen är man helnykterist som Fridah eller också är man gravt alkoholiserad och bidrar till sin familjs förfall? Jag kan tycka att det hela, milt uttryckt, känns en smula onyanserat. Fridah är 17 år gammal, kanske kan det ursäkta hennes uppenbara brist på färgseende, men jag tror tyvärr att även många s.k. "vuxna" resonerar ungefär likadant.

Ja. Jag förnekar givetvis inte att det finns familjer där alkoholen är ett problem både för barn och föräldrar. Dock förstår jag inte riktigt vad den här "kampanjen" ska tjäna till för dem. Är man bara nykter över jul skonar man barnen och sen är det bara att dynga ner sig igen i mellandagarna? Inte särskilt troligt va? Nej, problemet i sådana familjer bör nog ses i ett större perspektiv än bara "förstör inte ungarnas jul nu Larryh, du vet ju hur mycket lilla Tindrah har sett fram emot det här".

Jag kommer själv från en familj där det kunde tas en snaps eller två till julbordet. Vidare har min far ett tämligen stort ölintresse (som jag senare skulle råka ärva) och har därför konsumerat en och annan behållare sådan dryck genom åren, även när jag var liten. Jag har dock aldrig känt mig illa till mods på grund av detta och jag kan inte tro att det satt några djupa spår i mig heller, men så var också den alkoholkonsumtion som förekom måttlig och några pruttfyllor kan jag överhuvudtaget inte komma ihåg att jag upplevde någon gång. Det var snarare lite högtidligt när farsan hällde upp julsnapsen - det hörde liksom till julen på samma sätt som Kalle Anka, revbensspjäll och julgranskulor. Någon koppling till påfrestande fylla gjorde i alla fall inte jag på den tiden. Jag blev nog mer i gasen av den hektoliter julmust jag intog i så fall.

Det är inte många veckor kvar tills jag blir far nu. Jag tänker givetvis inte bli aprak inför min son (hade inte tänkt bli det överhuvudtaget, det suger nämligen att vara bakfull) och riskera att skämma ut mig inför honom men jag tänker inte heller bli nykterist. Blir jag en dålig förälder nu? Vissa skribenter, debattörer, kolumnister och kommentarsskrivare vill uppenbarligen ha det dit och jag förstår det verkligen inteh.


Är jag pedofilförsvarare nu?

Det finns en journalist som heter Ingrid Carlqvist. Fram tills ganska nyligen hade hon en blogg som enligt uppgift fick stängas efter att upprörda läsare skickat hotfulla mail till såväl tidningen Villaliv, för vilken hon var chefredaktör, som dess annonsörer.

Den gången stängde hon sin blogg.

Sedan gav hon emellertid ut en bok, "
Inte utan mina söner", och öppnade med anledning av detta boksläpp en ny blogg. Kritikerna fick emellertid upp ögonen för denna blogg också - och nu har Carlqvist fått sparken, allt enligt Resumé och Daddys blogg. Den utlösande faktorn till detta lär vara att kökstillverkaren Ballingslöv, efter att ha läst de här utpressarmailen och av någon anledning dragit öronen åt sig, drog tillbaka en planerad annonskampanj som skulle ha inbringat 450 000 riksdaler till Villaliv. Uppdatering: Representanter för Ballingslöv har under torsdagen gått ut och förklarat att detta är felaktigt.

Varför har bloggarna då framkallat en sådan kritikstorm?

Jo, det Ingrid Carlqvist har gjort är att hon skrivit om rättssäkerhet, närmare bestämt i försvar för pappor som falskeligen anklagats för sexuella övergrepp på sina egna barn - och illustrerat detta med en rad autentiska exempel. Det finns uppenbarligen instabila kvinnor/mammor som inte ens ryggar för sådana metoder för att få ut papporna ur sina och barnens liv (och ja, det kan säkert finnas fall där pappor gjort likadant mot mammor i samma syfte men jag dristar mig till att tro att dessa är betydligt mer lätträknade).

Ingenstans har Ingrid Carlqvist försvarat pedofiler. Ingenstans har hon ifrågasatt att det tyvärr också finns pappor som verkligen förgriper sig på sina barn. Det hon har sagt är att man för lätt kommer undan med falska anklagelser trots att sådana kan förstöra såväl pappans hela liv som barnets bild av sin far. Jag tvivlar inte en sekund på att det ligger till på det här sättet. Det finns folk till allt. Kan en människa falskeligen anklaga någon för våldtäkt av rent egoistiska motiv, varför ska det då inte finnas folk som slänger ur sig ogrundade incestanklagelser?

Det här får man uppenbarligen inte blogga om. Då är man pedofilförsvarare och Gud vet allt.

Att det finns rättshaverister är inget nytt och idioter som kommer med osakliga påhopp slipper man dessvärre inte undan i ett sådant läge. Det verkligt läskiga här är ju att de här anonyma och arga mailen fått önskad effekt - chefredaktören sparkades. För att hon inte skriver och tycker som man "ska" (pappor är svin, mammor är försvarslösa änglar).

De som enligt Resumé ligger bakom beslutet att sparka Ingrid Carlqvist heter Fredrik Lindbladh och Peter Ollén.

Till er två, Fredrik och Peter, vill jag bara säga en sak: Det beslut ni tagit i den här frågan är det pinsammaste någonsin. Kan ni ens se er i spegeln efter att ha vikt ner er på det här patetiska sättet?

Vad "Villaliv" beträffar har jag aldrig läst skiten och inte kommer jag att göra det nu heller. Däremot ska jag banne mig beställa "Inte utan mina söner".


Skit ska skit ha

"Hur många röster ska det finnas i radion? Regeringen ska nu besluta om radions framtid. Om man inte förbättrar våra villkor kommer du snart att ha betydligt färre kanaler i din radio. Maila statsministern och säg din mening om detta."

Texten ovan kommer från
Radiobranschens webbsajt. I morse mellan klockan 8 och 9 var det tvärtyst i etern i alla reklamradiokanaler i hela landet så vitt jag har förstått. Uppenbarligen tycker de ansvariga för kanalerna att det är åt helvete för dyrt att sända radio och försöker genom radiotystnad och sin kampanj att få folk att spamma Fredrik Reinfeldt och be honom tillgodose branschens intressen.

Tydligen är det så att en reklamradiokanal måste betala 130 miljoner kronor om året för att få sända. Det låter mycket, det gör det.

Här är mitt förslag: Gör årskostnaden flexibel. Ju fler olika låtar en reklamradiokanal spelar i veckan, desto lägre blir avgiften. Det vinner alla på. Kanalerna får lägre utgifter och lyssnarna får mindre Katy Perry. Jag vill till och med gå så långt som att föreslå en speciell Katy-Perry-klausul: mer än en Katy-låt i månaden och avgiften sticker upp på maxnivå direkt, oavsett om man utöver Katy Perry bara spelar obskyra vinyltolvor från 70-talet dygnet runt. Önsketänkande måhända, men det här är min blogg och i den skriver jag vad jag vill.

Jag har ett antal gånger berättat om Mix Megapol och att den kanalen spelas på mitt kontor dagligen. Detta med låtupprepningar och statiska rotationslistor är som jag ser det reklamradions allra största aber. Detta gäller inte bara Mix Megapol utan även inbillat "smalare" kanaler som till exempel Rockklassiker och Bandit. På de sistnämnda är det visserligen bättre musik men upprepningarna blir även där oerhört tröttsamma efter ett tag.

Variera ert musikaliska utbud lite mer, då ska ni få min sympati. Tills vidare gäller dock devisen "skit ska skit ha".


Quirinius kommer att vara ståthållare i Syrien

Snart är det jul.

Min jul blir förmodligen inte lik någon annan jul jag hittills upplevt eftersom Maria ska föda sin förstfödde precis där. Det kommer att ske i Betlehem. Quirinius kommer att vara ståthållare i Syrien och då det inte finns ett enda hotell lär vi få ta in på något sorts härbärge där barnet får ligga i en krubba. Då de ordinarie männen har åkt på charter till Thailand över jul och nyår kommer i stället de vice männen, tre till antalet, att närvara. De kommer att ha med sig rökelse, guld och mjällschampo.

Ja, min sambo heter faktiskt Maria. Sonen kommer dock inte att få heta vare sig Jesus, Kristus eller Messias. Däremot hoppas jag på Ivan.

Julen var det ja. Jag har knappt ägnat den en tanke. Hade det här varit ett normalt år hade jag redan köpt hälften av mina julklappar. Nu har jag knappt ens funderat på vad jag ska köpa. Julen kommer att gå i Ivans tecken.

När jag var liten var jag en gång så uppspelt inför en julafton att jag på ren vilja lyckades utlösa både feber och illamående hos mig själv kvällen innan. Det är jag nästan lite stolt över i dag. Tänk vad lite viljestyrka och paketlängtan kan åstadkomma!

Jag är, som ni två som läser den här bloggen vet, en jävel på att störa mig på saker. Det har inte alltid varit så. En gång i tiden var jag en liten obekymrad pojke som inte gillade hamburgare (däremot pizza) och hade osannolikt dålig simultankapacitet (det har jag fortfarande). Men. Julen började jag tidigt tycka var underlig. Allt skulle vara så snällt och puttinuttigt. Stämningen kändes helt enkelt konstgjord. Att förolämpa någon var inte ens att tänka på. Det spelade ingen roll hur öppna lägen att säga något taskigt till mig jag gav min bror, han svalde inte betet. Då visste man att det var jul, på samma sätt som katten Mitzi vet att det är lördag redan innan tonfiskburkarna öppnas.

Men det var ju kul att få (och ge också, faktiskt) paket, kolla på Kalle Anka fast man kunde hela programmet utantill (rutig målarfärg!) och maten, framför allt revbensspjällen, satt allt som oftast som en smäck. Dock undrar jag så här i efterhand vad mina föräldrar egentligen tyckte om all skit de fick av mig när jag var liten. Prylarna var oftast gjorda av mig själv i slöjden. Jag är inte händig nu och jag var det inte när jag var 9-10 år heller...

Tomten tror jag fortfarande på. Det är den där gräsmattan som omger mina föräldrars villa.

Snart är det jul! Ge mig schnö!