Könsord! Könsord!

Jag skrev "kuk" i det förra inlägget här i bloggen. Nyss fick jag genom telepati reda på att min Linda-Skugge-rating stigit med 1200 procent tack vare detta och att jag numera bara är några ljusår från att bli folkkär.

Tack till alla mina fans!

Kuk. Kuk. Kuk. Tihi.

Kåtast i Kungsängen

Jag är en 27-årig man. Jag har sambo, egen lägenhet, ett bra jobb och ett i allmänhet välordnat liv. Jag har normala intressen och jag upplevs troligen inte som totalt jävla dum i huvudet i alla fall. Jag är dessutom kåt precis hela tiden. Den där snubben ni ser ibland på stan, som vaggar fram med hukande gång för att dölja att bananen står som en... banan, det är jag.

Fast nej. Riktigt så kuk... ehm, kul är det inte. Jag förmodar i stället att jag är mindre kåt än jag förväntas vara. Vad grundar jag då detta på?

1. Jag läser inte herrtidningar. Med herrtidningar menar jag såväl rena porrblaskor som i det allmänna medvetandet mer rumsrena publikationer som t.ex. Slitz. På ett sätt är de förstnämnda faktiskt vettigare än de senare; här hycklas det i alla fall inte med vad syftet med tidningen är. Jag tycker Slitz, med sina regelbundet skandalomsusade "utvik" av mer eller mindre kända kvinnor, är en patetisk jävla skittidning. Det ger mig helt enkelt ingenting att titta på de här bilderna, än mindre att hissa skinn ackompanjerad av dem. Jag dreglar inte heller av åtrå över en kraftigt retuscherad bild i en kalender utgiven av dylika magasin (en, vad jag har förstått, rätt vanlig accessoar i den typiska ungkarlslägenheten/det typiska tonårspojkrummet).


2. Tanken på att köpa sex gör mig spyfärdig. Ska jag doppa ska det vara med någon som vill. Att betala för sex måste vara världens näst största erotikdödare (efter att tvinga sig på någon som inte vill, aka våldtäkt). Jag skulle i alla fall inte få upp den.


3. Jag spelar, vilket en del av mina inte särskilt många trogna läsare lär känna till, ett onlinespel som heter Hattrick. Det är ett fotbollsmanagerspel där man driver sin egen klubb och en av de många funktionerna som finns är möjligheten att ladda upp ett eget klubbmärke. Många av de manliga användarna, (start internt) däribland legenderna dreamjay och PeterRos (slut internt), tycker här att det är helt på sin plats att visa upp en bild på en lättklädd kvinna. Som det inte finns nog med sådana bilder annorstädes på webben. Förakt är ett väl starkt ord för vad jag känner för den här typen av människor (de finns överallt, inte bara i det här spelet). Medlidande är inte heller så nära sanningen som troligen ligger någonstans däremellan.


Nu skiter jag i det här. Godnatt!


Kom igen andjävel, ät morfar!

Det har tagit ett tag men nu är bloggen fan tillbaka. Suck.

Det blir ett ganska kort inlägg nu, men två betraktelser ur gratistidningen City känner jag att jag måste delge världen.

1. Mannen på bilden ser ganska avslappnad ut. Han verkar inte ana att hans barnbarn bara en liten stund senare kommer att använda honom som andmat.

image6

2. Vi som trott att vår planet kretsar kring solen har haft fel i alla år. Jorden kretsar tydligen kring
City-krönikören Frida Boisens tremånaders son Arvid. Graden av lämplighet i att ta med en bebis på en för spädbarn rätt högljudd bioföreställning tycks inte vara något som föresvävar skribenten.

Trevlig älg!

Följande rubrik sågs idag på Expressens eminenta webbplats:

Moose!

Man undrar exakt vad den stackars fadern gick på för droger, alternativt tycker man synd om sonen. Att "gå med älgkliv" han man ju hört talas om och måhända gick sonen med ovanligt långa steg men att för det bli tagen för ett exemplar av sagda djurart ter sig en smula säreget.

Vi kan också slå fast att det knappast är
den här mannen det handlar om.

Elliott2005 P4 från Lapplands Väsby

Here we go again, here we go go go ner på stan och klubba sälar...


Nej fan, nu är det dags för en stunds irritationskontemplation. Dagens störningsmoment: folks mammor (och pappor, och hussar, och mattar).


Jag har förstått att det finns ett fenomen som heter babybloggar. Det är sådana bloggar där lyckliga föräldrar (oftast, men inte alltid, mammor) bloggar "utifrån sitt barns perspektiv". De gör detta antingen genom att själva låtsas vara sina barn ("Idag fick jag en jättefin lacostepiké av mamsen!") eller genom att välja speciella bloggalias ("Rivers mamma", "Emelies pappa").


Patetiken i det förstnämnda känner jag att jag inte ens behöver kommentera. Det är samma mekanismer som ligger bakom att folk skaffar konton på Facebook, Lunarstorm, Runarstorm, Playahead osv i sina ungars (eller hundars) namn. Elliott2005 P4 från Lapplands Väsby är egentligen inte fyra år men åldersgränsen är satt där av administratörerna eftersom man förväntas registrera sig i eget namn och således logga in och kommunicera själv - något vissa föräldrar uppenbarligen är för stolta/dumma/både och för att fatta.


I det senare fallet kan jag förstå att man är outsägligt stolt över det liv man nyligen varit med och satt till världen. Det kommer garanterat jag också att vara när jag en dag blir far. Jag ser förresten redan fram emot att köpa en bilbana till "grabben" (jag kommer att göra det även om jag skulle få en dotter, man vill ju inte medverka till cementeringen av könsrollerna) men det hör kanske inte hit. Nåväl. Steget därifrån till att skaffa en internetpersonlighet helt baserad på att man blivit mamma eller pappa känns dock lite väl långt. Plötsligt slutar man vara den man varit hela sitt liv och blir endast "Tindras mamma". När lille Hampus eller lilla Tindra vuxit upp och blivit en strulig tonåring (kanske med tribaltatuering) känns det hela genast lite passé, eller hur? Och vad händer när de får syskon? Byter man namn då till "Tindras, Kevins och Bosses mamma"?


Besök min blogg på http://tindraskevinsochbo... äh fan, det går ju inte att skriva det här varje gång man ska länka till sin blogg. Jag tror jag lägger ner skiten. Puzz.


Musikmobiler, djävulens verk

Detta är just nu det senaste citatet på Warpdrive.

Warpdrive, för er som inte vet, är en databas med chattloggar som är tänkta att vara roliga. Vissa är det, andra inte. Nåväl.

Citatet handlar om en typ av musikmobilanvändande fjortisar. Dessa legender till människor som anser det helt acceptabelt att sitta i grupp och spela hög musik ombord på kollektiva färdmedel. Av någon anledning är det ofta hiphop som spelas av dessa människor, man kan fråga sig varför...

Hursomhelst. Jag tror att citatet är fejkat. Tvivlar starkt på att killen som skrev det verkligen bröt isär fjortisarnas mobil. Detta spelar emellertid inte så stor roll; jag förstår reaktionen och delar den till fullo eftersom denna typ av musikmobilanvändande fjortisar är en av de mest irriterande folkgrupper som finns.

Jag fick vatten på min kvarn beträffande detta i somras. Jag och sambon satt en dag i slutet av juli på förmiddagståget från Västerås till Stockholm. Snett över gången satt ett gäng fjortisbrudar och spelade nån jävla hiphop på hög volym. Min sambo sa till dem men de låtsades inte höra. En liten stund senare sa jag till men inte heller då kom någon reaktion, varpå jag höjde rösten och sa till igen. Då kom reaktionen.

Kanske tror man att dessa småtjejer helt enkelt inte insett det irriterande i sitt beteende förrän de får reda på det av någon utomstående. För det kan man ha förståelse, jag har också varit 14 år och dum. Man tycker ändå att de av hänsyn bör sänka volymen på sin apmusik när någon säger till. Så skedde nu inte utan de små puckona började tjafsa emot.

"Har du problem eller?" (typisk hiphoplyssnarfras)
"Flytta på dig då!" (inte en chans, jag hade platsbiljett)
"Du bestämmer inte över oss!"

Argh. Blir arg än idag när jag tänker på det. Dum som jag är gafflade jag emot en liten stund trots att jag på förhand insåg att det inte skulle hjälpa. Jag är glad att jag skulle hoppa av i Bålsta. Sambon skulle vidare men valde klokt nog att stänga ute oljudet medelst användande av egen MP3-spelare med hörlurar, något fjortisbrudarna uppenbarligen ansåg sig för coola för att använda.

Deras föräldrar måste vara stolta. Och om du som läser detta är en musikmobilanvändare av denna typ kan du dra åt helvete.

I Love Europe?

Expressens webbupplaga publicerar idag följande text (jag läser som regel inte skvallernyheter så därför har jag inte läst själva artikeln utan endast ingressen):

Bengtzing påhoppad - på sin egen hemsida "Vad ont det måste göra i deras kroppar att vara elaka!" - Trots Linda Bengtzing framgångar får hon eleka kommentarer i sin gästbok.

Trots sina framgångar? Jag skulle tro att det är just framgångarna som gjort henne till den kändis hon tydligen är vilket i förlängningen medför att puckon som fortfarande tror att Internet gör dem tokanonyma skriver mogna hälsningar i gästboken. Och ja, det stavas tydligen "elaka" ibland och "eleka" ibland.

Min egen åsikt om Bengtzing? Inte min kopp te som det brukar heta.

Till sist vill jag ge ett tips till den gamla hårdrockgruppen Europe. De gjorde en comeback häromåret med en ny platta som jag faktiskt köpte men som snabbt visade sig vara en besvikelse. Skulle de släppa en cover på Christus Sjögrens "I Love Europe" tror jag förstaplatsen på trackslistan åter kunde komma att tillfalla Upplands Väsbys stolthet för första gången sedan... ehm, "The Final Countdown"?

Min favoritfärg just nu är biarritzblå. Det är nog det nya cerise.

Solglasögon utan sol samt SMS-lån

För att ta mig till och från jobbet om dagarna måste jag åka en liten bit med Stockholms tunnelbana. Där ser man, på gott och ont, allsköns underliga personer. Under hemresan igår eftermiddag var det framför allt två personer som drog på sig min uppmärksamhet.

Den första var tjejen som tycktes vara väldigt påverkad av det extremt starka ljuset på tunnelbanan. Faktum är att den stackars flickan hade sådana problem med det att hon var tvungen att sitta med jättestora men moderiktiga solglasögon på sig. Sådant ser man ibland och det är alltid tjejer och alltid samma typ av brillor. Rekordet slogs häromdagen av en tjej som såg ut som den sortens tjejer gör mest (kort skinnjacka, åtsmitande jeans som det kan ha stått "96" på, långt hår, hårt sminkad) med undantaget att hon hade ett par solbrillor på sig - och ytterligare ett par uppskjutna i pannan. Ändå var det mulet ute. Ni som anammar detta, fattar ni inte hur jävla fånigt det ser ut?

Tunnelbanemongo nummer två var de svagas kämpe. En självutnämnd moralpolis som uppenbarligen hade gjort det till sin grej att slita ner reklamskyltar han inte gillade och riva sönder dessa. Igår var det ett företag som gjorde reklam för SMS-lån som fick smaka hans vrede. Snubben hade troligen läst någon av alla skandalartiklar kring detta fenomen vilket fick honom att, trots protester från andra resenärer, skrida till verket.

Om SMS-lån kan man tycka mycket. Räntorna är väldigt höga, men är man så jävla dum att man tar ett sådant lån när man vet att man knappast kan betala tillbaka pengarna i tid, eller utan att kolla vad som gäller innan man skickar det satans SMS:et, får man skylla sig själv. Jag har hört att Mensa (en organisation för människor med hög IQ) nyligen la till en fråga i sitt inträdesprov: "Har du någonsin tagit ett SMS-lån?". Svarar man ja på den blir man enligt uppgift bortgallrad direkt, oavsett om man har alla rätt på resten av provet.

Slutligen: sluta äta banan när ni åker kommunalt. Det ser äckligt ut och luktar ännu äckligare. Faktum är att jag hellre sitter bredvid en storrökare in action än en bananätare.

När släppte du en kiloprutt senast?

Meter, gram, liter, watt, volt. SI-enheterna är många.


Efter att jag haft ett osannolikt intelligent samtal om gasbildning med min sambo igår fick jag den briljanta idén att lansera en ny SI-enhet, nämligen prutt.


Den används naturligtvis precis som vilken annan enhet som helst, helt enkelt för att beskriva en prutts storlek. Det ger oss följande:


En milliprutt (mp) är en tusendels prutt, motsvarande en lätt ryckning i ringmuskeln som leder till att ytterst lite gas smiter ut. Eventuella ljud och lukter som åstadkoms av en milliprutt går inte att förnimma.


En centiprutt (cp) är en hundradels prutt. Här kan möjligen lite ljud och lukt sippra ut men tanken på gaslarm lockar än så länge endast till skratt.


En deciprutt (dp) är en tiondels prutt. De flesta blir inte generade över en sådan även om den, om man har en riktigt dålig magdag, kan ge upphov till en del smärre luktchocker. Det här är den högsta pruttnivån för många människor, framför allt kvinnor.


En prutt (p) är precis vad det låter som. En vanlig fjärt. Den kan vara "silent but deadly" eller välljudande. Detta är den klart vanligaste prutten.


En hektoprutt (hp). Nu börjar vi snacka. Det här är den sortens prutt som kan ge upphov till lätta vibrationer i porslinet om den släpps under ett toalettbesök. Släpper min far en sådan känns det igen på den karakteristiska knäböjningen som följer direkt efter själva prutten. Denna prutt har också gett upphov till följande inte så gamla djungelordspråk: "Fantomen har hundra pruttars styrka".


En kiloprutt (kp). Här finns anledning att misstänka tillfällig obalans i mag/tarmregionen. Släpper man en kiloprutt får man vara beredd på att ljudet den medför blir kraftfullt. Man får också räkna med en stunds odör. Finns doftspray att tillgå efter att du lagt en kiloprutt, tveka inte att använda detta. Dina medmänniskor kommer att tacka dig.


En megaprutt (Mp) är inget att leka med. Passande förkortning förresten. Tyder på en abnorm gasbildning. Det sägs att en megaprutt en amerikan släppte en gång gick att höra i Mexico. Visserligen stod han rätt nära gränsen när det skedde, men ändå. Ni fattar! Mexico!


En gigaprutt (Gp) är den största prutt som någonsin åstadkommits, och det hände faktiskt i Sverige! Mannen bakom verket var ingen mindre än den f.d. "Så ska det låta"-programledaren Peter Harryson efter en synnerligen stark, men god, måltid på en thairestaurang. Legenden säger att vilstolen Harryson satt i vid depositionen numera är obrukbar, främst på grund av det stora hål som följde som ett direkt resultat av utsläppet. Det sägs också att Harrysons hus förklarades vara en sanitär olägenhet i flera veckor efter incidenten och att USA:s spaning efter biologiska massförstörelsevapen i Irak tillfälligt flyttades till Sveriges västkust då man fått "starka indicier" därifrån. Rapporter från Uppsala Universitet säger att man just vid tidpunkten fick ett kraftigt utslag på sin seismograf. En tillfällighet?


Svenska för dummies, del 6

Dagens ord: triologi. Vet någon vad det betyder?

Anledningen till denna modesta fråga är att ordet nyligen förekom i en text i Aftonbladets TV-bilaga. Jag reagerar på just detta eftersom texten i ursprungligt utförande skrevs av en mig närstående person och att ordet i den version av texten hon skapade stavades "trilogi" vilket naturligtvis är helt korrekt. Jag vet detta eftersom jag läste texten innan den lämnades in.

Ändå har alltså något pucko någonstans (oklart var) verkligen trott att det heter "triologi" och ändrat detta.

Jag vet inte vad motsatsen till en guldstjärna är men nyss nämnda pucko förtjänar i alla fall en sådan. Korrekturläsning kanske inte är din grej helt enkelt.

Griskonsult

Småkillar brukar ofta vilja bli poliser, brandmän, astronauter, späckhuggare eller något annat jättehäftigt när de blir stora. Jag undrar om någon någonsin sagt att han vill bli griskonsult.

När min son Wilmut föds kommer jag att insistera på att han blir just griskonsult. Expressen påstår att det finns något som heter så. Ordet nämns i slutet av
den här artikeln. Dagens småleende.

"Grannfejden" (som artikeln egentligen handlar om) är förresten ganska roligt i all sin tragikomik.

Jag undrar vad en griskonsult tar i arvode? Funderar på att konsultera en nämligen. Har ingen aning om varför då jag inte äger en enda gris men det vore en kul grej att kunna skryta med.

- Det här är Fredrik, han är griskonsult!
Tänk att, på fullt allvar, få yttra den repliken. Den dag det sker kommer jag att vara fullkomlig.

En lång lång lista

Idag rycker jag ut till besöksfattiga bloggares tjänst! Vilken hjälte jag är.
 
Den minnesgode kanske minns har jag i ett tidigare inlägg ondgjorde mig över folk som skrev medlidsamma hälsningar (
och lite sådär i förbigående raggade besök till sina egna bloggar) i bloggen tillhörande mannen i Arboga vars bonusbarn mördades och vars sambo ligger på sjukhus.
 
Jag tänker nu hjälpa dessa individer genom att lägga ut adresserna till deras bloggar här och således ge dem reklam på ytterligare ett ställe. Fan vad jag rockar.


http://garbo.webblogg.se
http://petrapeps.blogg.se
http://smaras.webblogg.se
http://tildafreja.blogg.se
http://blogg.aftonbladet.se/6526
http://blogg.aftonbladet.se/3466
http://mydonnas.blogspot.com
http://mammasandra.blogg.se
http://pissminnen.wordpress.com
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1384295
http://blogg.aftonbladet.se/3015
http://blogg.aftonbladet.se/16334
http://crippleandthestarfish.blogg.se
http://pucko73.blogspot.com
http://mysan87.bloggagratis.se
http://blogg.aftonbladet.se/14697/
http://fiia85.blogg.se
http://drommenblirsann.blogspot.com
http://motleycrue.blogg.se
http://greendove.blogg.se
http://bubbes.blogg.se
http://siram.blogg.se
http://sandralee.blogg.se
http://aimer-la-vie.blogspot.com/
http://jehouse.blogspot.com
http://jenniemedtrean.blogg.se
http://vickanen.blogg.se (Gång på gång på gång...)
http://sandraiam.blogg.se
http://www.filindeblogg.nu
http://needynumberone.blogg.se
http://metrobloggen.se/fridasundholm
http://bitterfitta.blogspot.com
http://amanda18.blogg.se
http://www.kontio.nu
http://riversmamma.blogg.se (River? Som i River Phoenix eller "Cry Me A River"? Stackars unge.)
http://angelnr1.blogg.se
http://maddilotion.blogg.se
http://ensoderstjerna.blogspot.com/
http://metrobloggen.se/malmgren
http://krakunge.blogg.se
http://backa1.blogg.se
http://rosakuriosa.bloggagratis.se
http://storasysterivassen.blogspot.com
http://hedgehog.se
http://grushog.blogg.se
http://bowlingfia.blogg.se
http://www.lannbrink.se
http://sixdays.se
http://peppyn.blogg.se
http://pernillas.webblogg.se
 
Jag räknar med att er besöksstatistik skjuter i höjden nu eftersom den här bloggen har cirka tre miljarder besökare i sekunden. Kontanta gåvor mottages tacksamt.