Någon typ av lista

I dag är jag för lat för att hitta på något eget så jag stal helt Monica en idé av en av mina trogna läsare (hon har en egen blogg förresten). När ni har läst det här inlägget kommer ni att känna mig bättre än jag känner mig själv.

Rock out with your cock out!

Nämn något som gjorde dig glad igår: Salamipizzan jag åt till middag var ganska god.

Vad gjorde du kl 08 imorse:
Vaknade av att jag hörde mig själv snarka och insåg att tjejen i sätet snett emot mig också hört det. Hon såg ganska road ut. Men vad ska man göra på pendeltåget om inte sova?

 
Vad gjorde du för 15 min sedan: Kollade flygbusstider. 

Det sista du sa högt:
"Galaxer i mina braxer" precis nu, bara för att kunna skriva det här.

Det senaste någon sa till dig: "Va?" (som svar på ovanstående)

Vad har du druckit idag:
Två glas vatten, 33 cl Coca Cola samt en halvliter belgisk folköl som de hade extrapris på i min lokala Ica-butik. Den smakade inte så mycket. Ölen alltså, inte butiken.

Vad var det senaste du åt:
Bayersk bratwurst (äkta!) med pommes frites och stark ketchup.

Vad var det senaste du köpte: Bayersk bratwurst, pommes frites, bröd och öl på Ica tidigare ikväll.

Vad är det för färg på din ytterdörr:
Vit?

Vad är det för väder hos dig nu:
Totalt jävla mörker.

Godaste glassmaken:
 Lejonet & Björnens chokladglass. Märket är mycket viktigt! Om tyska skrivregler hade gällt i Sverige hade det förresten stått "glasssmaken" med tre S.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Fan vet.

Sover du tungt
: Är Peter Harryson överviktig?

Drömmer du mardrömmar:
 Inte ofta men visst har det hänt. En gång drömde jag att Mona Sahlin blev statsminister. 

Trivs du med ditt jobb:
Faktiskt.

Favoritklädsel:
Jeans, munkjacka, skatepjuck och min jättetrendiga keps. Och så en rosa latexdräkt ovanpå det. Sexigt.

Favoritlåt just nu: "Riot on Broad Street" med The Mighty Mighty Bosstones. Fråga mig igen i morgon och jag kan ha bytt.  

Vad ser du om du tittar till höger:
 Min sambo sittandes i soffan knappandes på sin dautor.

Vad gör dig glad just nu:
Semester.

Vad ska du göra härnäst:
Titta på det senaste avsnittet av "Amazing Race", förmodligen från sängläge.

Höger- eller vänsterhänt:
Ja.

Humör just nu:
 Extrem ilska.  

Favoritgodis
: Vita kexchokladbollar från den där godisaffären precis bredvid Filmstaden Sergel.

Kläder just nu:
Jeans och T-shirt och så en rosa latexdräkt ovanpå det. Sexigt.

Sommarplaner:
Jobba och resa, oklart vart.

Hur många kuddar sover du med:
Två, annars vaknar jag med huvud- och/eller nackont.

Spelar du något instrument: Inte nu för tiden, nej.

Morgon eller nattmänniska:
Nattmänniska, tveklöst.

Vad är viktigast för dig:
Att pappsen köper en Canada-Goose-jacka åt mig i 18-årspresent. Annars döööör jag, typ.

Är du kittlig:
 Jag vet inte, men antagligen. 

Snarkar du:
 Som ett jävla sågverk.  

Stjärntecken:
Lejon.

Äckligaste insekten:
Trollslända.

Längtar du mest efter just nu: Min förestående invasion av Polen.

Polen ja. Dit, närmare bestämt till Krakow, drar jag samt sambo i morgon. Åter på söndag. Bloggen upphör med andra ord att uppdateras i ett par dagar.

Hej då. Ha så kul på jobbet!

Kronmongon vs Kronfågel

Brukar du roa dig med att plantera glasbitar i kyckling som senare ska levereras ut i butiker? Eller sympatiserar du, eller kanske till och med bara en pytteliten del av dig, med de individer som placerat ut glasbitarna?


I så fall föraktar jag dig. Du är en jävla idiot och jag hoppas du aldrig får några barn då du helt klart tycks bära på en ofördelaktig genuppsättning. Skulle denna spridas vidare till kommande generationer vore det att likställa med att ta mänskligheten ett steg närmare total undergång. Vill du verkligen ha det på ditt samvete?


Ja just det, Kronfågel har drabbats av ännu fler glasincidenter. Därav denna lite ondsinta inledning.


Mig veterligen har ingen "tagit på sig ansvaret" för detta sabotage. Vi kan ju stanna där: "tagit på sig ansvaret". Vart hör man annars det uttrycket användas? Jo, efter terrorattacker och självmordsbombningar. Hizbollah gillar till exempel att "ta på sig ansvar" för attentat, detsamma gällde IRA på sin tid. Al-Qaida. The Judean People's Front. Organisationer med terroriststämplar.


I Sverige finns lyckligtvis inga religionsbetingade spänningar av den kaliber som föder terrorgrupper. Vad gör då de vilsna ungdomarna för att få utlopp för sina aggressioner? Vissa blir nazister och roar sig med att sparka på invandrare. Andra inbillar sig att de "är" den fotbollsklubb de stödjer och ser det som sin uppgift att spöa skiten ur likasinnade motståndarsupportrar utan att inse att i princip alla (även mer fredliga supportrar på den egna sidan) i grund och botten ser ner på dem (men av förståeliga skäl håller käften om det). Ytterligare några andra skaffar motorcyklar och skinnvästar och börjar senare "kriga" mot andra grupper motorcykelburna skinnvästfetischister.


Andra blir "aktivister". Visst låter det mycket bättre än "sabotörer"?


Det ligger nära till hands att tro att s.k. "djurrättsaktivister" (ni vet de där ljushuvudena som släpper ut minkar mot en säker död) ligger bakom dessa glasincidenter. De sitter där, ett gäng oduschade tjejer och killar med hög andel piercings, dreadlocks och/eller palestinasjalar, och är jättenöjda med sig själva. Förmodligen tycker de att de har bidragit till att "skapa debatt" och att "handling är bättre än ord". Någon av de manliga medlemmarna hade möjligen en tillstymmelse till stånd vid tillfället.


För ett par månader sedan såg jag på "Insider" med Robert Aschberg på TV3. I programmet granskades bl.a. djurrättsaktivister. I det fallet handlade det om en pälshandlare i Stockholm som vid upprepade tillfällen fått sin butik vandaliserad och dessutom fått hotbrev skickade till sig. Hotbrev hade också skickats till mannens döttrar.


En stackars tjej intervjuades i egenskap av medlem i en djurrättsaktivistgrupp. Hennes åsikt gick ungefär ut på att det var pälshandlarens fel att hans familj blev hotad eftersom han borde inse att det han livnär sig på får konsekvenser. Detta och flera andra liknande uttalanden gjorde att jag sedan det programmet tycker så gränslöst illa om djurrättsaktivister att det är rent ut sagt... gränslöst. Mongon.


Då ska vi inte ens prata om AFA. Argh. De förtjänar förmodligen ett helt eget inlägg - men innan jag skriver det ska jag nog ta på mig en rånarluva, gå med i något demonstrationståg, sparka sönder några skyltfönster och avsluta med att kasta gatstenar på polisen.


Men först ska jag hem till Rickard Olsson och vaxa bikinilinjen. Fnizz!


Jag vill bo i ett träsk annars får jag kramp

Ingen är perfekt. Inte heller jag. Detta visar sig på alldeles för många sätt och det senaste är att jag bestämt mig för att följa "Robinson 2009" på TV4. Dokusåpornas dokusåpa. Det TV-program som ensamt ligger bakom flest B-kändisprefix i hela B-kändissverige. Harald Treutigers senaste publikframgång i TV-rutan. Ja, det finns knappt någon hejd på superlativen för detta program.


Det skulle vara deltagarna då.


Årets upplaga av "Robinson" ska enligt TV4 vara "den tuffaste någonsin" med mindre mat, skabbigare boplatser och mer påfrestande tävlingsmoment än någonsin. Låt vara att deltagarna kanske inte hade full koll på detta när de drog iväg bort till Filippinerna för sin förmodade vistelse i paradiset, men vafan?


Sanningen om vistelsen var bister. Deltagarna skulle bo i ett träsk. Sina personliga tillhörigheter fick de lämna ifrån sig innan de på diverse olika sätt färdades genom djungeln eller över havet till sin tilltänkta boplats.


Träsk är som regel ganska ogästvänliga platser och detta var inget undantag. Det visade sig emellertid snart att det är lättare att sätta en medelklasshelyllesvensk i ett träsk än att sätta ett träsk i en medelklasshelyllesvensk.


- Beatrice heter en synnerligen enerverande TV-reporter från Arvidsjaur. Om jag vore norrlänning skulle jag lobba för hennes snara utträde ur regionen då hon dessvärre drar ett löjets skimmer över människor från en del av landet där folk annars enligt min uppfattning brukar vara tämligen vettiga. Denna Beatrice inledde storstilat träskvistelsen med att avfärda det förfallna hus som var det enda vettiga som fanns i träsket som boplats då det tydligen var både "ödsligt" och "otrevligt" (nähä?). En hydda närmare vattnet skulle byggas, och den skulle byggas bland annat av delar från huset som således skulle raseras ytterligare. Smidigt. Som tur är fick den rabiata norrländskan mothugg i tid och huset användes vettigt nog som boplats i slutändan. Som lök på laxen dränkte tidvattnet dessutom hennes påbörjade och havsnära hydda. Beatrice blev sedemera utröstad i program två. Otur.


- I denna veckas pristävling fick det vinnande laget tillbaka sina personliga tillhörigheter, eller ja, de skulle tillsammans plocka ut ett och ett halvt kilo av allas prylar. Det började bra; någon slängde dit ett myggstift och någon annan ett tändstål. Någon hade en rulle med fiskelina som också skulle med. Sedan började ett par av lagets kvinnliga deltagare freestyla genom att slänga dit livsnödvändiga saker som badkläder och lakan - och innan det hann styras upp av någon med sinne för prioriteringar (om det nu fanns någon sådan i laget) var tiden för att välja grejer ute. Kvar bland det outvalda låg flera vettiga saker att ha med - men det viktiga var ju att hon den där tjejen vad hon nu heter fick med sig sin andra bikini också. Fan vad jag hade varit förbannad i det läget.


- Det är knappast meningen att det ska vara en dans på tulipaner att bo i ett träsk (annars hade det till att börja med hetat något trevligare än "träsk"). Väl på plats i träsket hängav sig alltså ett par av deltagarna åt en klassisk svensk paradgren: gnällandet. "Jag trodde vi skulle få bo på en vacker strand" gnällde någon medan en annan muttrade någonting om att det här nog inte skulle bli någon "drömsemester" i alla fall.


Jag har aldrig förstått mig på det där och det gäller inte bara Robinson.


Vissa saker kan man inte göra någonting åt. Livet må vara oförutsägbart och orättvist ibland men påfallande ofta är det så att det som händer händer vare sig man vill det eller inte - och vill man sedan skylla på någon är det ofta hos sig själv man ska börja leta. Beror ens misär på att någon annan är en idiot är det tyvärr så illa att om man har varit en idiot en gång kommer man i normalfallet att fortsätta vara det.


Det är ingen idé att slösa energi på sådant man inte kan påverka. Är ditt tåg försenat, ditt ex ett kronmongo eller ditt dokusåpadeltagande en oförutsedd träskvistelse - gilla läget! Och funkar inte det kan du alltid starta en blogg och spy galla över allt som irriterar dig. Det fungerar faktiskt förvånansvärt bra har jag hört.


En efterlängtad (?) återkomst

Jag säger som Magnus Uggla: Nu gör plötsligt Jånni Balle comeback. Förutom att jag inte heter Jånni Balle utan något helt annat, men det hör förmodligen inte hit.


Nåväl. Jag har ingen direkt idé om vad jag ska skriva egentligen så ni får hålla till godo med det gamla vanliga, det vill säga slumpvis utvalda irritationsmoment i min annars så harmoniska vardag. Cock on!


Caroline af Ugglas. Vad i helvete? Sämre låt än hennes melodifestivalplåga "Snälla, Snälla" har jag inte hört sedan... ja, förmodligen har jag aldrig hört något sämre. Ändå kommer låtfan tvåa (tvåa!) i den svenska uttagningen, av totalt 32 låtar av vilka ingen visserligen var direkt grym men jämfört med af Ugglas var det rena mästerverken. På ett sätt är jag nästan lite besviken att Ugglan inte vann; det hade gjort klart för övriga Europa det jag själv redan befarade - att en inte obetydlig del av den svenska befolkningen tycks ha genomgått någon form av lobotomi. Med allt detta sagt har jag inte ens nämnt låtens text, i vilken Caroline beklagar sig över att en man håller på att lämna henne för någon annan. Är det så jävla konstigt eller? Hon har turkosa gummistövlar. Turkosa!


Kan någon tala om för Tele2 att "sheep" och "cheap" varken stavas eller låter likadant och att deras nya reklamslogans därmed är värdelösa? "Billig" och "iller" hade varit en roligare ordlek. Nu kanske någon trist människa kläcker ur sig att det Tele2 vill med det hela är att ha uppmärksamhet och att undertecknad i och med denna irritation går rakt i fällan. Det kan så vara, men jag har faktiskt manifesterat min ovilja mot Tele2 och helt enkelt bytt mobiltelefonabonnemang från Tele2:s till en konkurrents. Nu var det egentligen inte på grund av reklamen i och för sig, i alla fall inte i huvudsak, men sällan har en efterhandskonstruktion känts mer befogad än nu.


Det sägs att något som kallas "Earth Hour" äger rum på lördag. Detta innebär att man förväntas släcka alla lampor (men det är okej att lämna precis vilka andra elektriska apparater som helst påslagna) mellan klockan 20 och 21 för att visa att... ja, man vet var lysknappen sitter. Eller att man är trött på överanvändningen av energi, jag vet inte. Arla har till och med specialfabricerat svarta mjölkpaket för att uppmärksamma händelsen. Visst, initiativet med "Earth Hour" är säkert lovvärt men klockan 21 kommer livet att gå vidare för alla medverkande och jag vågar lova att 99,9 procent av dem inte kommer att ägna sin energianvändning annat än flyktiga tankar framöver. Själv funderar jag på att ha en glödlamps-smiley bredvid mitt namn på MSN den dagen och helt sonika ta bort den mellan 20 och 21! Det är väl så folkliga manifestationer brukar fungera nuförtiden?


Har du eller drömmer du om att äga en Canada-Goose-jacka utan att ens leka med tanken på att fotvandra till Nordpolen? Läs i så fall detta. Ni andra kan väl hoppa över kapitlet och gå och göra något roligare. En macka till mig till exempel, med mycket salami! Nä fan, gåsjackor var det ja. Vem fan köper en jacka för flera tusen kronor när det finns både snyggare och mer praktiska alternativ för den svenska väderleken i betydligt lägre prisklasser? Nä, i stället för att välja något av dessa utrustar man sig som den mest hängivna polarexpeditionsmedlem (på överkroppen, på underkroppen bärs med fördel tights, stuprörsjeans eller mjukisbyxor) och går runt och ser ut som en muterad champinjon. Trendigt som bara den förstås, men snyggt? Icke.


Jag börjar förresten tröttna på "vintern" nu. Snöfritt och minst tio grader varmt ska det vara, helst från och med igår.


Nu ska jag gå hem till Rickard Olsson och tvätta mattor. Det ska bli kul. Hej så länge!