De skönaste olympiska namnen, del 2

Fränk Schleck (cykel, Luxemburg)
Luxemburg har inte så många toppidrottsmän men vad spelar det för roll när de har mannen med ett av världens coolaste förnamn? Fränk Schleck. Fränk. Med Ä. Låt er inte luras av stavningen på OS' webbplats, grabben stavar ijenkligen med Ä. Inte nog med det, han har också gjort en av de vådligare cykelvurpor som skådats - för att direkt klättra tillbaka upp på vägen och vilja cykla vidare. Fränks bror Andy, också toppcyklist, hade möjligen platsat här om han hade hetat Ändy.

Yennifer Frank Casañas (diskus, Spanien)
Casañas är kuban från början och just kubaner verkar ha en förkärlek för förnamn som börjar på bokstaven Y. Den gamle trestegshopparen Yoelbi Quesada och släggkasterskan Yunaika Crawford är bara två exempel på detta, men att döpa en snubbe till Yennifer? Det känns rent spontant ungefär lika begåvat som att döpa en tjej till... ehm, Yörgen?

Emma Snowsill (triathlon, Australien)
Snösillen är en fisk som lever upp på vintern. Den ses oftast simma under isen i frusna sjöar men har också då och då upptäckts simmande i snödrivor. Förmågan att göra detta är snösillen ensam om bland fiskarterna, vilket gör den väldigt intressant ur forskningssynpunkt. Den är dessutom ansedd som en delikatess, framför allt på den s.k. snösillpizzan. Snösillen kan även skryta med att ha tagit OS-guld i damernas triathlon under OS i Peking 2008.

Miao Lijie (basket, Kina)
Här borde jag egentligen tagit med den ursprungligen kinesiska men numera australiensiska bordtennisspelaren Miao Miao, men det var så jävla kul att höra herrar Becksmo och Aulander (SVT:s basketkommentatorer) härma katter stup i kvarten under Kinas basketmatch idag: "En trepoängare! Mjau!". Fantastiskt kul!

Nu. Nu är det fan dags att lägga ner det här nörderiet och börja skissa på min egen OS-ansökan. Det är korrekt, jag tänker ansöka om att få anordna sommar-OS 2020 i min f.d. hemort Bålsta. Jag tänkte först satsa på 2016 men gissar att de spelen kommer att hamna utanför Europa då OS 2012 går i London, men 2020 känns klart realistiskt! Räknar med att Jörgen Persson står på toppen av sin karriär då och kan vara med och utmana om bordtennisguldet i Futurums nybyggda pingishall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback