Kanske även varsin rostig Volvo 740

Internet, eller snarare den anonymitet Internet ger, lockar fram det allra sämsta hos många människor.


Vissa skriver jättebittra bloggar om skitsaker, vilket väl är illa nog. Andra hotar tonåriga TV-kändisar till livet.


Enter Johan Palm.


16-åringen från Mjölby lyckades med sin intressanta frisyr och spruckna målbrottsröst bli flickidolernas flickidol i programmet "Idol" på TV4. Naturligtvis har han också sina belackare och visst kan det finnas fog för åsikten att han egentligen inte är en särskilt bra sångare och framför allt att tolvåriga tjejer som skriker och hyperventilerar i TV vid blotta åsynen av Johan Palm beter sig oerhört pinsamt, men det finns alltid folk som går över gränsen.


Expressen publicerar idag en
artikel om att Palm hotats till livet på Internet och nämner Facebook som exempel. Jag litar sällan på uppgifter direkt från kvällstidningarna utan loggade faktiskt in på Facebook för att kolla hur det låg till med dödshoten. Det jag först och främst märkte var att folk verkar ha jävligt svårt för Palm. Det finns minst 20 "anti-Johan"-grupper med mer eller mindre fantasifulla namn. Här är tre av dem (medlemsantalen hämtade idag 2008-11-30 omkring kl 22:15):


The Assassination of Johan Palm (43 medlemmar, grundad av en Philip Carlson)
Död åt Johan Palm (102 medlemmar, grundad av en Rickard Stenswed)
Vi vill att Idoläcklet Johan Palm emigrerar från sverige, eller helst dör. (2653 medlemmar, grundad av en Marcus Knarkus Lagerberg)


Briljant!


Nästan 3000 facebookare lyckas uppbåda ett sådant hat mot Johan Palm att de tycker att det är en bra idé att gå med i en grupp med syftet att kollektivt önska livet ur en liten kille som synts i TV. Troligen har knappt någon reflekterat över patetiken i ett sådant beslut, för att inte tala om den intelligensbrist det tyder på att på bästa whitetrash-manér slänga ur sig dödshot för skitsaker (ja, jag tittar på er Philip, Rickard och Marcus Knarkus). Ni känner igen typen. Det är sådana som Philip, Rickard och Marcus Knarkus som då de vuxit upp och tycker sig ha blivit orättvist behandlade av någon, kanske en expedit på systemet som av misstag gett för lite växel tillbaka, vitt och brett skrävlar om hur de skulle ha "slagit in pannbenet på den jäveln" eller "bankat skiten ur den jäveln". Troligen går de på socialbidrag och har bristfälligt utförda tribaltatueringar gjorda i Thailand. Kanske även varsin rostig Volvo 740.


Folk önskar livet ur en 16-årig grabb som sjunger i TV och får småtjejer att hyperventilera av åtrå (kan det vara här skon klämmer?) och jag känner att snacket om att psykvården i det här landet håller på att fallera kanske inte är helt uppåt väggarna ändå.

Jag vill avsluta med att poängtera att trots att det här inlägget berör det ämne det berör har jag inte ens nämnt Flashback någonstans i det. Jag borde nog ha en eloge, eller åtminstone en guldstjärna, för det.


Kommentarer
Postat av: Philip Carlson

Kära Sillpizza..Tycker du jag verkar anonym över internet eller? På facebook? Titta igen då för så är inte fallet.

Johan Palm är en skam för musiksverige och därför har han ett flertal hatgrupper mot sig, det handlar inte om att vi inte har något liv som lilla du tror.Du borde ha en eloge i röven och någon borde kasta en guldstjärna mitt mellan dina ögon.. Ohnej, tänk om pressen skriver om detta också!? "Bloggare mordhotad på sin egen blogg", skulle bli ett helt uppslag i expressen..Nu till stackars Johan..

I Johans kommentar om hoten hittar jag två meningar som tyder på låg intelligens och brist på logiskt tänkande.Han undrar hur vi kan slösa tid på att göra grupperna.. Hm, det går på 1 min? Johans röst spricker snabbare än så!?

Sedan så ber han alla hatarna som vill "döda" honom att sluta lyssna på hans musik. Vill vi lyssna och se honom eller? Nej! Men hans meningslösa musik når oss hela tiden, radio, tv och tidningar.."Det är sådana som Philip, Rickard och Marcus Knarkus som då de vuxit upp och tycker sig ha blivit orättvist behandlade av någon, kanske en expedit på systemet som av misstag gett för lite växel tillbaka, vitt och brett skrävlar om hur de skulle ha "slagit in pannbenet på den jäveln" eller "bankat skiten ur den jäveln". Troligen går de på socialbidrag och har bristfälligt utförda tribaltatueringar gjorda i Thailand. Kanske även varsin rostig Volvo 740."Ojojoj.. Någon har förutfattade meningar här. Jag är 15 år och har aldrig varit i Thailand, har inga tatueringar och ingen Volvo. Socialbidrag? Skulle inte tro det. Större chans att jag får ett bidrag för att lönnmörda Palm..Jag tror att vi alla som ser detta inser vad som verkligen är patetiskt. Tidningarna som gör en stor grej av det, och du din helt okända bloggare som bloggar om att tidningarna gör en stor grej av det.Förresten så Har gruppen nu 53 medlemmar.. Tack för din promotar gruppen. _Hejdå gå och dö :)

2008-12-01 @ 22:52:53
Postat av: Fredrik, god vän till philip !

Same shit different day som jag ser det, blev inte Darin också mordhotad osv (om ni nu kan kalla detta hot), vi har alltså skrivit saker om Johan, som han och tidningen och DU tycker är olämpligt snälla detta är en vardag, vet inte vilken fantasi värld ni lever i men men.. kan inte säga annat än att Johan är är en mes som tar åt sig så hårt det vi skriver i EN GRUPP på FACEBOOK !. Alla artister som inte är omtyckta har väl grupper osv emot sig.. Och nej jag ska klargöra för er att vi inte ska döda Johan Palm (hahahaha).

2008-12-01 @ 23:27:32
Postat av: Anonym

Håller med dig. Självklart får man störa sig på vissa människor, man kan ju inte gilla alla. Men man kan ju stanna vid att störa sig.Ser på kommentarerna. Ha, ha skrattar åt dessa patetiska gossar, hur jävla löjliga får man vara egentligen? Det enda Johan Palm har gjort är att ha varit med i idol (trots att många inte tyckte han var värd det) och blivit en flickidol. Fattar inte att det provocerar så mycket för en del småpojkar. Skrattretande!

Postat av: Philip igen..

Ojojoj, har ni inte fattat än? NI, alltså du och sillpizza provocerar oss.. Vi bryr oss inte om fb-grupperna eller att han är en flickidol, det har inget med saken att göra. NI är bara invalida propagandaätande horer, sluta svara på kommentarerna, orkar inte ödsla tid på JOHAN PALM eller ER.

2008-12-02 @ 16:45:54
Postat av: olleponken

Ni bloggare är precis likadana, antingen skriver ni om det ni själva stör er på, eller så skriver ni om (som i detta fallet) om dem som stör sig på andra.Uppsikten med att skapa en grupp på t.ex. Facebook är att man ska hitta folk som tycker likadant som än själv. Att sedan väldigt många går med i den gruppen och att det sedan visar sig att dem vill ta livet av en person har väl inte vi med och göra?Jag försvarar bara skaparen av gruppen, ingen annan. Vad hände med dem två av våra fyra grundlagar?

Tttrande- och tryckfrihetslagen? Att vi har våra egna åsikter & sedan publicerar dem på internet är inget fel någonstans, och att folk sedan mordhotar genom vår grupp, har vi inget och göra med.

2008-12-02 @ 17:05:10
Postat av: SO-läraren

Något jag har lärt mig i mitt arbete med ungdomar är att det finns personer som inte klarar av att någon annan står i centrum eller (som i Johan Palms fall) lever ut och vågar lite mer än den genomsnittlige ungdomen.Dessa personer försöker då desperat flytta fokus till sin egen person. Ibland genom att sabba någons uppträdande. Ibland genom att ha sönder saker eller trakassera och leta fel hos den som kan och/eller vågar så mycket mer. Patetiskt? ja, men framförallt omoget.Ibland handlar det också om att man är livrädd för att fokus ska flyttas till den egna personen och med det se alla naturliga fel och brister.En annan vuxenssanning är att för de som inte vet hur man själv ska vara eller bete sig söker sig till grupper där mn känner tillhörighet. Man är liksom livrädd för att inte höra till någon. Eller som Söderberg sa för redan 100 år sedan:"Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna något slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst."Vilket som gäller i detta fall låter jag vara osagt.Oavsett vilket växer de flesta upp och blir bra människor ändå men det kräver en del självinsikt som en del har väldigt svårt att ta till sig.

2008-12-02 @ 18:00:49
Postat av: philip 15åringen carlson

Haha detta är underhållande.. Ni blir sura när vi agerar och uppför oss som fjortisar och är omogna, sedan skrivs det negativt om oss i era bloggar. Ni blir sura när vi "leker" vuxna och är mogna, sedan skrivs det även om det i era bloggar.. Låt oss vara 15, låt oss skapa grupper på facebook och gå med i dom utan att alla tar saker så seriöst och övermoget. fuck offf n ddieeee

2008-12-02 @ 18:17:39
Postat av: SO-läraren

Nja...nu läser du in lite för mycket. Sur är jag verkligen inte. Då hade jag skrivit med versaler eller bett folk flyga och fara på alla tänkbara vis. Jag är rätt van med det beteende som beskrivs och exemplifieras i denna bloggs kommentarer.

2008-12-02 @ 19:14:44
Postat av: Professorn I Mänskligt beteendé

Dessa pojkars reaktion är fullkomligt vanlig. Låt pojkar vara pojkar och de-som-inte-kan-sjunga-men-är-endå-med-i-idol. vara vilka dom vill. Vill sedan dessa pojkar göra en grupp om att de hatar den här personens om beskrevs ovan så är det väl upp till dem. Vad du sedan tycker tror jag världen tycker är väldigt ointressant. Philip Carlson en man i all ära en man som honom borde styra vårat avlånga land.

2008-12-06 @ 00:09:36
Postat av: Klas-Kristian

Tilläggas skall att jag då jag skrev mitt första inlägg om detta inte hade en aning om hur gamla människorna som startat dessa grupper var. Dock var det knappast oväntat att det handlade om tonåringar i åtminstone ett fall (de andra två gruppledarna har jag inte hört något ifrån, i alla fall inte ännu).

2008-12-06 @ 11:08:37
URL: http://sillpizza.blogg.se/
Postat av: Rickard

driver du eller? lever på socialbidrag och har tribaltatueringar? Haha jävla patetiska fan.

2009-03-26 @ 22:20:20
Postat av: Scanlight

Håller med SO-läraren. Dom triggar varandra också dom här omogna gossarna. Det mest patetiska var väl nån av dom som tyckte att Johan Palm skulle skaffa sig ett liv??!! Är det nån 17-åring som gjort det så är det väl han. Hans androgyna stil är ett extra hot mot alla hormonstinna tonårskillar. Sorgligt för dom.Alla verkar ha en åsikt om Johan Palm. Tyder på stort artisteri. Alla vet att han KAN sjunga. Får han behålla sin originalitet så kan han gå hur långt som helst.

2009-04-27 @ 10:53:34
Postat av: Niklas

Johan palm är en liten kuksugarflicka som sjunger falskt och ser ut som en jävla röv.

2009-05-01 @ 21:47:08
Postat av: Kiss pålgren

Vad taskiga kommentarer man slänger ur sej om denna stjärna som sätter så många flichors hjärtan i brand .....

2009-10-04 @ 02:17:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback