Attackchock! Sexterror mot oppositions-Mona!

Det här är ganska roligt.

Centerpartisten Karin Jonsson publicerade ett
skämt på sin blogg. Skämtet följer här (vissa ord är utbytta av anständighetsskäl):

"Göran Persson var ute och red på en häst. Då möter han plötsligt Mona Sahlin som också var ute och red på en häst. Vilken grann hingst du rider på, sa Persson till Sahlin. Det här är ingen hingst, det är ett sto, svarade Sahlin. Persson var dock envis och sa: men snälla lilla Mona, det ser du väl att det är en hingst, jag ser ju hur snorren hänger under magen på honom. - Nej du Göran, där har du helt fel igen, jag mötte nämligen Carl Bildt här borta, han var också ute och red. När han mötte mig på hästen så sa han att det var den största snippa han någonsin sett på en häst."

Eller okej, det är faktiskt bara ett ord som är utbytt. Gissa vilket.

Visst är det rätt klantigt av Karin Jonsson att publicera ett sådant skämt på sin blogg eftersom det knappast krävs ett geni för att förutse den moralpanik som detta ger upphov till, om man bortser från det uppenbara att det faktiskt kan uppfattas som ganska barnsligt. Om skämtet som sådant finns inte mycket att säga egentligen; det är en av de klassiska fräckisarna. Och ja, jag fnissade när jag läste det. Och nej, jag gillar inte heller Mona Sahlin, men hade troligen tyckt det var åtminstone nästan lika kul om skämtet hade handlat om Reinfeldt i stället.

Den egentliga humorn ligger dock på ett annat plan, nämligen Expressens totala indignation över det hela. Naturligtvis får de med sig många av artikelkommentatorerna som ser detta som ännu ett tecken på att Alliansen har ingått förbund med djävulen. Ett argument är till exempel att "sådana här barnrumpor (obs, plural!) inte kan styra landet". Tydligen är det mycket bättre med kontokortsmyglare vid makten...

Expressenreportern Ingvar Hedlund gavs vid ett, får man förmoda, snabbutlyst redaktionsmöte uppdraget att ställa Karin Jonsson mot väggen, något han redovisar i denna artikel. Som synes säger han sig "inte förstå poängen".

Ingvar för fan. Klart du förstår poängen, den är inte direkt diffus. Gå inte i samma fälla som så många andra kvällstidningsmurvlar och gör dig dummare än du är. Att inte tycka skämtet är kul är en sak men att spela korkad på det sätt du gör i din intervju är att underskatta (en del av) läsarnas intelligens.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback