I listened to a song and I hated it

Idag ska det handla om musik här i bloggen. Närmare bestämt topplistemusik.


Den som om dagarna lyssnar på reklamradio kan inte ha missat Katy Perry. Hennes låt
"I Kissed A Girl" spelas mer eller mindre konstant. Jag tror att med rätt vilja och mycket fritid skulle man kunna köra ett spontan-Katy-Perry-maraton genom att sitta och skifta mellan Stockholms reklamradiokanaler under ett helt dygn. Slutar låten på Mix Megapol börjar den precis spelas på Rix för att direkt därefter dras igång på NRJ. Sedan börjar den om igen på Mix Megapol. Och så vidare.


"I Kissed A Girl" alltså. Här är texten till låtens refräng:


I kissed a girl and I liked it
The taste of her cherry chap stick
I kissed a girl just to try it
I hope my boyfriend don't mind it
It felt so wrong
It felt so right
Don't mean I'm in love tonight
I kissed a girl and I liked it
I liked it


Bisexualitet är, får man förmoda, lika inne i USA som här i Sverige. "Alla" är bisexuella här, till och med Magnus Betnér. Låten profiterar uppenbarligen på detta (ja, inte på just Betnér alltså - han är troligen inte speciellt känd i Amerika - utan på fenomenet bisexualitet). Vore jag Katy Perrys "boyfriend" skulle jag dock definitivt "mind it". Det är ingen förmildrande omständighet att en person är av samma kön som en själv om man kysser denna när man samtidigt är i ett förhållande, oavsett hur dyngrak man är.


Man kanske kan skylla detta på ungdomligt oförstånd hos Perry. Att hon besitter en lite för stor dos av detta bekräftas av texten till hennes enligt Wikipedia andra hit "Ur So Gay" (jag har inte hört låten utan endast läst texten):


You're so gay and you don't even like boys
No you don't even like
No you don't even like
No you don't even like... PENIS


Låten i övrigt består av att Perry ondgör sig över hur bögig hennes pojkvän är. Sätt denna bögighet yttrar sig på är t.ex. bärandet av en scarf från H&M, en faiblesse för klassisk musik samt en spinkig kroppsbyggnad.


Att som tjej kyssa en annan tjej "för att testa" är med andra ord okej, men att som kille vara "bögig" är det inte. Ingen dubbelmoral här inte!
 
Till sist: "Curly Sue" med Takida ligger på trackslistan för 37:e veckan i rad, trots att den faktiskt är Takidas genom tiderna sämsta låt (och då är det ändå inte ett av mina favoritband). Jag trodde bara det var på Svensktoppen låtar kunde ligga kvar i mer än 20 veckor.

PENIS!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback