Är jag pedofilförsvarare nu?

Det finns en journalist som heter Ingrid Carlqvist. Fram tills ganska nyligen hade hon en blogg som enligt uppgift fick stängas efter att upprörda läsare skickat hotfulla mail till såväl tidningen Villaliv, för vilken hon var chefredaktör, som dess annonsörer.

Den gången stängde hon sin blogg.

Sedan gav hon emellertid ut en bok, "
Inte utan mina söner", och öppnade med anledning av detta boksläpp en ny blogg. Kritikerna fick emellertid upp ögonen för denna blogg också - och nu har Carlqvist fått sparken, allt enligt Resumé och Daddys blogg. Den utlösande faktorn till detta lär vara att kökstillverkaren Ballingslöv, efter att ha läst de här utpressarmailen och av någon anledning dragit öronen åt sig, drog tillbaka en planerad annonskampanj som skulle ha inbringat 450 000 riksdaler till Villaliv. Uppdatering: Representanter för Ballingslöv har under torsdagen gått ut och förklarat att detta är felaktigt.

Varför har bloggarna då framkallat en sådan kritikstorm?

Jo, det Ingrid Carlqvist har gjort är att hon skrivit om rättssäkerhet, närmare bestämt i försvar för pappor som falskeligen anklagats för sexuella övergrepp på sina egna barn - och illustrerat detta med en rad autentiska exempel. Det finns uppenbarligen instabila kvinnor/mammor som inte ens ryggar för sådana metoder för att få ut papporna ur sina och barnens liv (och ja, det kan säkert finnas fall där pappor gjort likadant mot mammor i samma syfte men jag dristar mig till att tro att dessa är betydligt mer lätträknade).

Ingenstans har Ingrid Carlqvist försvarat pedofiler. Ingenstans har hon ifrågasatt att det tyvärr också finns pappor som verkligen förgriper sig på sina barn. Det hon har sagt är att man för lätt kommer undan med falska anklagelser trots att sådana kan förstöra såväl pappans hela liv som barnets bild av sin far. Jag tvivlar inte en sekund på att det ligger till på det här sättet. Det finns folk till allt. Kan en människa falskeligen anklaga någon för våldtäkt av rent egoistiska motiv, varför ska det då inte finnas folk som slänger ur sig ogrundade incestanklagelser?

Det här får man uppenbarligen inte blogga om. Då är man pedofilförsvarare och Gud vet allt.

Att det finns rättshaverister är inget nytt och idioter som kommer med osakliga påhopp slipper man dessvärre inte undan i ett sådant läge. Det verkligt läskiga här är ju att de här anonyma och arga mailen fått önskad effekt - chefredaktören sparkades. För att hon inte skriver och tycker som man "ska" (pappor är svin, mammor är försvarslösa änglar).

De som enligt Resumé ligger bakom beslutet att sparka Ingrid Carlqvist heter Fredrik Lindbladh och Peter Ollén.

Till er två, Fredrik och Peter, vill jag bara säga en sak: Det beslut ni tagit i den här frågan är det pinsammaste någonsin. Kan ni ens se er i spegeln efter att ha vikt ner er på det här patetiska sättet?

Vad "Villaliv" beträffar har jag aldrig läst skiten och inte kommer jag att göra det nu heller. Däremot ska jag banne mig beställa "Inte utan mina söner".


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Tack, Sillpizza! Vad roligt att upptäcka en bloggare jag inte hade en aning om. Hoppas du kommer att gilla boken! ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback