År 2008 i backspegeln

Efter drygt två veckors slappande, julfirande, slappande, nyårsfirande och slappande gör jag nu comeback med en lista över i mitt tycke relevanta företeelser under det gångna året. Håll till godo!

2008 års...

... Ivan:
Ivan Tikhon, vitrysk släggkastare.

... björntjänst: Jan Guillou, annars tämligen skicklig på det retoriska, gör ett inhopp i IPRED-debatten och manifesterar via en chatt hos Aftonbladet såväl monumental okunskap om själva problematiken med lagförslaget som en översittarattityd som inte skådats sedan KHL-stjärnan och dopingbrodern Marcus Nilsons uppväxt i det idylliska Bålsta.

... musikaliska upptäckt: Pistol Grip. Inhandlade tre av deras studioalbum (fler ska det bli) och det ångrar jag inte.

... bilist: Anna Takel. Inga fler frågor.

... trend: Att känna sig kränkt, vare sig man är student på lärarhögskolan, Ica-kund, resenär hos SJ eller
ammande facebookmedlem.

... mest överskattade norrländska författarinna: Liza Marklund. Har så länge jag kan minnas känt en svårdefinierad aversion mot denna kvinna och det verkar i och med rabaldret kring "Mia Eriksson" som uppstått i och med Monica Antonssons boksläpp "Sanningen om Gömda" som om frk Marklund faktiskt har en hel del lik i garderoben. Yes!

... mamma: Bianca Forsberg, 18, från Stockholm. Hon har råd med en gåsjacka för 6000 kronor, ett terminskort på ett danscenter för 4000 och en dyr barnvagn. Hon får dessutom hotellboende för sig och sin ettårige son Djibril betalat av socialen i Skärholmen då hon (i likhet med rätt många andra) inte får bostad i Stockholm. Att det finns gott om lediga boenden i andra delar av landet verkar kvitta. Att hon dessutom har mage att starta en insamling för att ha råd med julklappar till sonen, ivrigt påhejad av "Insiders" Robert Aschberg,  känns väldigt magstarkt. Sälj jackan och terminskortet i stället.

... maträtt: Sushi. Rå fisk för 70 kronor hektot? Vad är det för fel på senapssill?

... sämsta SMS-besvarare: Jag. Som vanligt. Skulle gärna ge ett nyårslöfte om att skärpa mig på den fronten om jag inte visste att jag skulle bryta det efter bara ett par dagar.

... besökta länder: Finland, Kroatien, Tyskland, Belgien, Luxemburg, Österrike, Albanien.

... mest felanvända ord: Stöld, som i det som fildelare enligt vissa förståsigpåare begår när de laddar hem upphovsrättsskyddat material. Upphovsrättsbrott ja, men aldrig i helvete stöld. Lärde sig pro-IPRED-sidan att använda korrekta termer i sin argumentation kanske, men bara kanske, det skulle gå att ta dess representanter åtminstone lite på allvar.

... match: Jämnt skägg mellan Sverige-Ryssland i EM och Albanien-Sverige i VM-kvalet.

... mest överskattade idrottsstjärna: Jelena Isinbajeva. Den ryska stavhoppsdrottningen hyllas konsekvent som en av världens största stjärnor alla kategorier och visst är hon överlägsen i sin gren - men man ska samtidigt betänka att stavhopp för damer bara har varit en olympisk gren sedan år 2000. Statistik över världsårsbästa har förts sedan 1996. Grenen har alltså en ganska kort historia och jag anser inte att någon som dominerar i en tolv år gammal idrott, där man får anta att klassen hos de aktiva kommer att fortsätta öka med tiden allt eftersom de aktiva får mer rutin och mer optimerad träning, är förtjänt av sådana epitet som Isinbajeva regelbundet förses med.

... låt: "Curly Sue" med Takida. Snyft.

... sanningar:
FRA-lagen är enbart av ondo.
Kim Källström är kung av universum.
Carolina Gynning är inte bara snygg, hon är också mycket bra på att tala med bekvämt tonläge.
Mona Sahlin är Sveriges mest kompetenta politiker någonsin.
TV4 har med kvalitetsproduktioner som "Bönder på is", "Stjärna söker fru" och "Ensam mamma söker" banat ny väg i den inte ett dugg uttjatade dokusåpagenren.


Sist men inte minst, kom ihåg detta: Det är alltid någon annans fel!

Gott nytt år, lite i efterskott.


Kommentarer
Postat av: pinnen.

sitter och myser


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback