600 balubas

Här är en länk. Den leder till en artikel på den eminenta kvällstidningen Expressens webbsajt.

Artikeln handlar om en kvinna hemmahörande i Stockholm som på en bensinmack i Enköping hittade en plånbok. Denna tog hon hand om och lyckades medelst diverse i plånboken förekommande identifikationshandlingar spåra upp ägaren. Denne, en västeråsare, tog det ett tag att få tag på och när han till sist svarade i telefon efter ett antal dagar satt han upptagen och bad att få återkomma.

Efter ett par turer, bl.a. hörde polisen av sig till kvinnan om plånboken, framkom det att hon på polisens webbplats läst att hittelön skulle utgå till upphittaren av plånboken. Styrkt av detta tog hon det oerhört logiska beslutet att på eget bevåg tillskansa sig 600 balubas ur plånboken.

Ägaren lackade, med all rätt, ur och polisanmälde kvinnan som till sist dömdes till dagsböter för olovligt förfogande. Bra där, nog fan fattar man väl att hittelönen rimligen inte kan utbetalas förrän ägaren återfått sin plånbok och säkerställt att den verkligen är hans...

Två skumma saker observerade jag rörande denna artikel:
1. Rubriken antyder att hon fick böter för att ha hittat plånboken. Det var faktiskt därför jag valde att läsa artikeln eftersom jag anade att det måste ligga något mer bakom. Grattis Expressen, ni tjänade ett klick från en lättlurad sillpizza.
2. I kommentarfälten, där kreti och pleti får komma till tals om de olika artiklarna, framgår att det faktiskt är en hel del läsare som tycker att kvinnan gjorde rätt. Hur i helvete är man funtad då?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback