Att välja namn

Här kommer den. Sillpizzas hett efterlängtade guide för hur du väljer ditt användarnamn.

Användarnamn ja. Det spelar i princip ingen roll var man registrerar sig online, registreringen kräver någon form av användar-ID. Ibland ska detta vara synligt för andra (t.ex. på de allra flesta s.k. communities) och då verkar det smart att ta ett namn som inte andas allt för mycket fantasilöshet och/eller dumhet.

Några tumregler:
bLaNdA vErSaLeR oCh GeMeNeR är inte bra om du nu inte vill framstå som en fjortis. Och det vill du väl inte? Nästan ännu värre är att använda sig av ENBART VERSALER DITT JÄVLA PUCKO!

Upptagna namn är ett gissel. Kanske vill du jättejättegärna "heta" t.ex. Fredrik eller Sockerprinsessan men upptäcker till din förfäran att dessa namn redan är upptagna. Kanske tillhör du dem som då tänker att det inte spelar någon roll egentligen, man kan ju alltid använda underscore ("_Fredrik") eller liknande. Gör inte det, det ser för jävligt ut. Kom på ett unikt namn i stället.

Sexanspelningar känns antingen silikonfjortisaktiga ("SexyBitch87") eller gubbsjuka ("HetKille35"). Undvik, ditt pervo! Och ja, det känns gubbsjukt även om killen som använder namnet fortfarande är i tonåren själv.

Åldern är en siffra som bör öka med ett per år. Med andra ord, när du fyllt 22 kanske "Jonas16" inte är det roligaste användarnamnet någonsin. Het "Jonas84" (där 84 med fördel byts ut mot de sista siffrorna i ditt eget födelseår) om du måste.

Utseendet spelar, vad du än tror, inte så stor roll på Internet, och sådana det spelar roll för är oftast idioter. Väljer du därför att kalla dig "SnyggKille" eller "Soet_Flikka" får du räkna med att endast bli bedömd för ditt utseende och således dra till sig den sortens människor jag nämnde i början av denna punkt. Men du är troligen införstådd med detta eftersom du högst sannolikt är just en sådan människa själv.

Dyslexi är inte kul. Därför blir jag lika konfunderad varje gång jag stöter på människor som faktiskt verkar vilja ge sken av att de har just dyslexi. En kort stavningskurs kanske är på sin plats.
Fel: flikka  -  Rätt: flicka 
Fel: pojkke  -  Rätt: pojke
Fel: puzz  -  Rätt: puss
Fel: kjam  -  Rätt: kram
Fel: fjortiz  -  Rätt: fjortis
Fel: juh  -  Rätt: ju
Fel: tkr  -  Rätt: tycker
... och så vidare. Flera av de senare orden syns sällan i just användarnamn men jag lät mig fångas av ögonblicket.

Kombinera fiskarter och italienska maträtter är bland det mest korkade du kan göra. Folk lär få för sig att du är en jubelidiot (gillar det ordet) av stora mått.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback