Johanna hatar SJ och vi andra skrattar

Jag blev igår varse den här kolumnen på SvD:s webbplats och vill med anledning av detta ge Johanna Petersson veckans dumpris.

Johanna hatar SJ.

Jag som gammal pendlare (Västerås-Stockholm tur och retur varje arbetsdag i nästan ett helt år) hade till fullo köpt denna synpunkt om den grundat sig på SJ:s totala inkompetens inom vissa områden. Ni vet, den som yttrar sig i att tåg stup i kvarten ställs in med kort varsel pga "fordonsbrist" eller att SJ blir lika jävla överraskade varenda höst när det snöar (Snö? I Sverige?!? Det kunde vi aldrig tro.).
 
Det är nu inte därför Johanna ogillar SJ. Nej, hon är arg för att de slumpar ut restbiljetter på auktionssajten Tradera. Hon hade siktat in sig på en biljett från Stockholm till Malmö med ett morgontåg och lagt ett "relativt högt" bud på denna. Auktionen hade deadline strax efter klockan tre på natten. 02:08 kollar vår vän Johanna för sista gången på Tradera. Hon leder fortfarande budgivningen och går därför och lägger sig, fast förvissad om att hon på morgonen kommer att vara stolt innehavare av en tågbiljett.

Men nej. När hon vaknar ser hon att någon jävel varit inne och bjudit över henne! Fy fan! Katastrof! Häng SJ!

Att Johanna inte tycks ha begripit konceptet med auktionssajter på nätet står klart. Högsta budet vid deadline vinner. Följaktligen har man en bättre chans att vinna "sin" auktion om man sitter beredd när deadline närmar sig och kontrar eventuella motbud. Vill man så gärna ha sin biljett och dess deadline är t.ex. 03:08 får man väl offra sig och sitta uppe då. Johanna var enligt egen utsago vaken och online bara en timme dessförinnan, så jävla farligt hade det väl inte varit att vänta? Tycker man inte det är värt att stanna uppe halva natten för en sketen biljett får man väl boka den direkt hos SJ då.

SJ gör i mångt och mycket mer fel än rätt men i det här fallet finns bara en person att klandra: Johanna Petersson på SvD. Gör om, gör rätt! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback