Visst blir man lite sugen på ris á la marsvin?

Nedan syns en artikel ur dagens stockholmsupplaga av tidningen Metro. Jag kunde inte hitta artikeln i webbformat så jag fick ta en skärmdump från dagens PDF. Artikeln handlar om Malin och Annika som blev utkastade från en restaurang efter att inte ha ätit riset som ingick i sushibuffén. Ris var inget för dem på grund av någon diet som tydligen förbjuder just ris.Beskåda artikeln. Lägg särskilt märke till restaurangens namn. Ja, den heter Rice. Rice är engelska och betyder just ris. Jag tänker mig att Annika och Malin hade följande konversation innan de valde lunchställe för dagen:

Annika: Jag börjar bli hungrig! Var ska vi äta tycker du?
Malin: Jag vet inte... men tänk på att vi inte ska äta ris om vi ska följa den där Atkins-GI-hip'n'trendy-metoden. Det stod så i Cosmopolitan och alla vet ju att allt som står i Kaaasmåo är helt sant! Finns det något bra ställe att gå till där man slipper ris?
Annika: Där ligger något som heter Rice! Kan vi inte prova det? Jag gör ingen som helst koppling mellan namnet och maten de serverar!
Malin: Inte jag heller. De har säkert inte ens ris! Vi går in!
Liam, Annikas ettårige son (tänker): Till och med jag är smart nog att fatta att ris nog är rätt obligatoriskt på ett ställe med ett sådant namn men inte fan lyssnar de på mig...
Liam, Annikas ettårige son (säger): WUUUÄÄÄÄÄ!!!!!

Jag vet inte hur rätt det var att slänga ut matgästerna för deras risvägran - men valet av lunchställe gör hela historien tämligen komisk.

När vi ändå är inne på mattemat (mat-temat, inte matte-mat) måste jag bara delge er följande guldkorn från... ja, Aftonbladet naturligtvis. Här beskrivs målande och uttömmande hur ett marsvin tillagas på typiskt peruanskt vis och avnjuts av Erik Haag i ett avsnitt av SVT-programmet "Landet Brunsås".

Framför allt följande två meningar (direkta citat ur artikeln) är hysteriskt roliga:

De sålde sitt älskade marsvin på Blocket – men visste inte att djuret skulle bli huvudrätt.
Japp! Hade marsvinet serverats som förrätt, efterrätt eller snacks hade det varit lugnt. Men som huvudrätt?!? Det är banne mig faan inhumant!

Nöjesbladet har sökt familjen som sålde marsvinet och Erik Haag för en kommentar utan resultat.
Okej. För det första, hur vet de att marsvinet var älskat (vilket står i den första meningen) om de inte fått tag på familjen som sålde det? Dessutom, att sälja marsvinet på Blocket är en sak, men att sälja Erik Haag? Hur gick det till rent praktiskt? Jag trodde människohandel var strängeligen förbjuden i Sverige, men det finns tydligen undantag.

Till sist, om kommentaren de sökte var utan resultat, vad hade den då fyllt för syfte?


Kommentarer
Postat av: Frida

HAHA, Diaglogen Ägde!

2010-02-03 @ 21:29:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback